Реклама

Хесус Олмедо е в ролята на Марк в сериалите "Легендата за Испания" и "Империум". В "Щурите съседи" е в ролята на Рикардо, а в "Новите съседи" се превъплъщава в ролята на Диего - синът на доня Фина.

Как реши да станеш актьор?
Още от ранна възраст ме привличаше актьорството, първоначално като детска игра. Обличах различни костюми за тържества, обичах да играя в театрални пиеси в училище. После разбрах, че актьорството може да се изучава и влязох в училището за драматични изкуства в Севиля. И го превърнах в своя професия.

Харесваш ли героя си в "Новите съседи" и приличаш ли на него?
Обожавам героя си. Диего е честен човек, по това много си приличаме. Освен това е много забавно да снимам с толкова прекрасен екип.

В колко сериала до момента си участвал?
В 24 сериала, в някои от тях – в главни роли, в други – във второстепенни роли.

А как се появи възможността да работиш в "Новите съседи"?
Вече бях работил в "Щурите съседи", затова когато ми предложиха ролята на сина на доня Фина, веднага приех. Всичко в този сериал ме привлича. Актьорите са божи дар, а сериалът е лидер в комедийните продукции в Испания.

С какво се занимаваш сега?
Освен участието ми в десетия сезон на "Новите съседи", се снимам в документална поредица за Дон Кихот. Обикалям из Испания, Великобритания, Южна Африка... Следвам стъпките на Мигел де Сервантес.

От всички роли до момента, коя ти е била най-трудната?
Имах късмета да се влюбя във всичките си герои, наслаждавам се на всяко предизвикателство. Смятам, че у всеки герой съм оставил и малко от себе си. Не зная дали беше най-трудната роля, но определено най-удовлетворяващата беше ролята на генерал Марк в "Легендата за Испания". Марк беше римски генерал от втори век, зъл, безпощаден и нещастно влюбен, като тази любов бе разрушителна за него. За мен този герой беше истински подарък.

Кои са силните и слабите страни на известността?
Без съмнение, реакцията на публиката, проявите на обич, моментите, които прекарвам с почитателите си, са положителната страна на славата. Отрицателната страна е липсата на лично пространство, особено за толкова срамежлив човек като мен. Но като цяло съм много позитивен и гледам да не обръщам внимание на отрицателните неща.

Би ли искал да посетиш България някой ден?
Разбира се! Зная, че в последните години в България се снимат и испански продуцкии. Ще се радвам да посетя прекрасната ви страна, пък дори и да е за работа в някой филм. Благодаря ви, че следите сериалите ни. Огромни целувки!!!