Латинска Америка плаче за легендата Хуан Габриел

Певецът и композитор почина внезапно от инфаркт на 66-годишна възраст

Реклама

Хуан Габриел е легенда. Беше легенда приживе, легенда е и след неочакваната си смърт. Всеки, който е гледал теленовели през живота си, вероятно е чувал негови песни и изпълнения. Само 48 часа преди да почине от инфаркт, той беше на сцената. Раздаваше се на своята публика докрай. Новината за смъртта му обиколи света, а в социалните мрежи буквално стотици актьори и певци се сбогуват с него. "Аз съм ужасен актьор, посредствен певец и отличен композитор", обичаше да казва Хуан Габриел.

Момчето, родено в Хуарес, Мексико, има много тежко детство. Той е сирак, малтретиран като дете, Хуан Габриел намира утеха в едиствената си истинска любов: музиката. За своята почти 45-годишна кариера след него остават 32 студийни албума, хитови песни, които днес пеят артисти като Марк Антъни и Алехандро Фернандес, както и няколко теми, озвучавали мексикански и перуански теленовели.

През годините Хуан Габриел често попадаше в обективите на медиите заради проблемите в семейството му и екстравагантното облекло, но никой никога не го изкритикува за музиката му. Защото когато талантът е безспорен, дори най-яростните критици остават безмълвни.

Хуан Габриел оставя наследство, което Латинска Америка ще пази винаги. На своите 66 години той си отиде като звезда: в апогея на кариерата си, по време на турне в САЩ, където пееше пред препълнени аудитории, обичан от публиката и от колегите си, една истинска легенда.

Припомнете си песента "Прегърни ме много силно" - тема към едноименната теленовела на Хуан Габриел.