Реклама

Лино Гуанчале е в ролята на Гуидо в "Дамата с воала". Актьорът е в ролята на Гуидо и в друг сериал, излъчван по bTV - "Бог да ни е на помощ". Преди да се посвети на актьорството, Лино се записва в специалността Философия в университета в Рим. Известно време има желание да стане ръгбист, но плановете му се променят, когато започва да учи в Националната академия за драматично изкуство в Рим. Дипломира се през 2003 година, същата година получава и наградата "Гасман".

Първите си стъпки прави на театралната сцена под режисурата на Джиджи Проиети в "Ромео и Жулиета". Един от първите му игрални филми е "Ангели на злото", режисиран от Микеле Плачидо.

От 2005 година дава уроци по актьорско майсторство в театралния университет и в различни училища. Участвал е във филма на Уди Алън "На Рим с любов". От 2011 година се снима в телевизионни сериали, сред които са "Тайната на водата", "Едно голямо семейство", "Бог да ни е на помощ" и "Дамата с воала". За ролята си в "Дамата с воала" получава наградата "Premio Flaiano" за откритие на годината.

През 2016 година се снима в сериала "Не казвай на шефа ми". От началото на 2017 участва в сериала "Червената врата". В интервю за италианската преса дали възнамерява да се ожени скоро за приятелката си, той отговаря така: "Наскоро брат ми Джорджо се ожени. Семейство Гуанчале се отчете за тази година."