Лорена Меритано: Белезите зарастват и се забравят. Уроците остават завинаги

Реклама

Лорена Меритано води най-важната битка - тази за живота си. Актрисата сподели разтърсваща снимка в Instagram и важно послание към хората, която я следват.

"Белезите зарастват, приемат се, лекуват се, забравят се и се заличават. Уроците остават завинаги.

Животът те подлага на изпитания много пъти. Понякога тези изпитания са лесни, друг път – не. Основно тези изпитания идват, за да ни научат на много неща и за да ни покажат промените, които трябва да направим във всяко едно отношение. През март 2014 в Аржентина ми направиха профилактични изследвания и бях здрава. След месец, докато си правех проверка, си открих бучка. Веднага реагирах и след много прегледи, биопсии и пункции разбрах, че трябва веднага да реагирам.
През юни ми отстраниха два тумора, а 15 дена по-късно – през юли 2014 година, отново бях в операционната, този път, за да отстранят цялата ми дясна гърда и няколко жлези.
След втората операция започна тужък и продължителен процес на химиотерапии. Само тези, които са го преживели и превъзмогнали, знаят за каква битка става въпрос. Колкото повече напредваш, толкова повече ти се струва, че си все по-близко до смъртта. Защото тази отрова убива лошото, но убива и доброто. Хората си мислят, че защото нямаш гърда, губиш косата си и миглите си и си болезнено слаб, страдаш. А това е най-малкото. Поне за мен. След като преодолееш това, идва наистина трудното, започват вторичните ефекти. За съжаление, в средата на 2015 година паднах и след тежко счупване на кост трябваше да бъда оперирана. Сложиха ми 7 пирона и пластина. Януари 2016 се появиха възли и след няколко дни заминах за Буенос Айрес за нови изследвания и пункции, и то по време на мъчителна раздяла с бившия ми съпруг.

През април 2016 година ми премахнаха лявата гърда, а през юли – яйчниците и тръбите. Скоро в нова операция ще ми „направят” зърна от моята кожа. И когато раните зарастнат, ще ми направят татуировки на кръговете около зърната.
Ден след ден оцелявам. И споделям, за да знаете колко е важно да си правите прегледи. Колко е важно да посрещаме с вяра, кураж, скромност и сила предизвикателствата на живота. И аз съм нормално човешко същество, като много други, които преминават през трудни моменти. И се гордея със своята вяра, сила и воля да се справя. Усещам, че се справям. И благодаря на Бога за това."

Снимка: Instagram