Начо Герерос (Коке от "Новите съседи"): Нямам търпение да опитам българската кухня

Актьорът даде интервю пред Деница Томова

Реклама

Начо Герерос е в ролята на портиера Коке в комедийния сериал "Новите съседи". Актьорът има и участие в "Щурите съседи", където е в ролята на Хосе Мария. Свързах се него в Мадрид, за да му задам някои въпроси. Ето какво ми отговори Начо, който определено се различава много от флегматичния си герой.

Начо, кога реши, че актьорското майсторство е твоята професия?
Още от дете реших, че актьорството ще бъде дори повече от професия – то е моето призвание. Винаги съм си мечтал да бъда актьор, водещ или певец.

Приличаш ли на героя си Коке от "Новите съседи", харесваш ли го?
Коке е прекрасен човек. Но не намирам прилики между двама ни. Това е и част от чара на актьорската професия – възможността да се превъплътиш в роли, които са много различни от теб.

В колко сериала си се снимал досега?
От 20 години съм на сцената и снимачната площадка. Много са и ролите ми, но логично „Новите съседи” е сериалът, донесъл ми най-много известност както в Испания, така и извън нея.

На каква възраст започна кариерата си?
Преди 25 години се преместих от Ла Риоха в Мадрид. И почти веднага след това започнах работа.

Снимка: Личен архивКак ти се предостави възможността да се снимаш в "Новите съседи"?
Преди това вече бях участвал в 14 епизода на "Щурите съседи". Авторите и продуцентите са едни и същи и така получих предложение за ролята на Коке.

Кое те привлече в този сериал?
Сюжетът. Сценариите на всеки епизод са много забавни и нестандартни.

Какви са проектите ти за остатъка от годината?
В момента участвам в театралната постановка "Чудо в къщата на семейство Лопес", която е много успешна. През есента ще се снимам в 10 сезон на "Новите съседи", а после идва и нова театрална постановка, вероятно през пролетта на 2017 година.

От какво се страхуваш?
От несигурността в света в момента.

Какво е любовта за теб?
Любовта е нелогично, но и абсолютно жизнено необходимо състояние. Сърцето има нужда от емоции. И колкото са по-силни, толкова по-добре.

От всичките ти роли до момента коя те е затруднила най-много?
Преди 11 години участвах в една пиеса, в която изпълнявах ролята на хомосексуалист, затворен в нацистки концентрационен лагер. Тази роля беше най-трудната в кариерата ми, но и ми донесе много удовлетворение в професионално отношение и в личен план.

Кои са положителните и отрицателните страни на славата?
Положителните са повече от отрицателните. Аз винаги гледам да запомня само хубавото. Например това, че в България, Румъния, Русия, Куба и цяла Латинска Америка ни познават и гледат сериала "Новите съседи", е направо прекрасно!

Освен с актьорство, с какво друго се занимаваш?
Със спорт и с декорация. В свободното си време обичам да чета или да водя смислени разговори с приятели.

Би ли искал да посетиш България някой ден?
Да!!! Би било страхотно! Може дори да работя по проект в България, макар че не знам и една думичка на български.

Какво ще кажеш на хората, които следят сериалите ти в България?
Благодаря ви, че гледате "Новите съседи" и "Щурите съседи"! За мен е чест да имам приятели в България – страна, която с удоволствие ще посетя. Нямам търпение да опитам българската кухня, за която съм слушал много! Прегръщам ви!