Нургюл Йешилчай: Бях "черната овца" в семейството

Тази вечер започва вторият сезон на "Твоят мой живот" по bTV

Реклама

Нургюл Йешилчай е в ролята на Гюлсерен в сериала "Твоят мой живот". Зрителите на bTV познават Нургюл и от ролята на Езо във "Вярна на себе си". Актрисата е родена в Афион на 26 март 1976 година. Завършва средно образование в Измир. През 2001 година се дипломира в Анадолския университет – катедра Театър. А през 2004 година сключва брак с Джем Йозер, с когото имат един син – Осман Неджат. През 2010 година Нургюл и Джем се развеждат.

Нургюл, каква е Гюлсерен през твоя поглед?
Гюлсерен е обикновена и много честна жена, която работи и разчита на себе си. В днешния свят, Гюлсерен е "рядка птица". Нейните чувства към Джихан са много различни от чувствата на другата жена в живота му, Дилара. Аз наистина харесвам Гюлсерен, защото тя знае какво иска, решителна е.

На снимачната площадка имаш ли приятели сред другите актьори?
Аз и Еркан Петеккая (Джихан) сме много добри приятели. Ние говорим за нашите деца, за техните възрастови проблеми, споделяме опита на родителството. С Ебру Йозкан (Дилара) и Нурсел Кьосе (Кериман) често имаме много интересни разговори за изкуство и градинарство.

Синът ти Осман обича ли да те придружава често на снимачната площадка?
Заведох сина си на снимачната площадка за пръв път, когато беше на 2 години. Много му хареса, защото всички му обръщаха внимание. Той беше истинската "звезда". Дори до ден днешен той все още казва, че иска да стане актьор.

Родителите ти са учители. Строги ли бяха с теб?
Родителите ми бяха строги с мен, когато бях дете. Не зная дали това е положително, защото в юношеска възраст, когато се сформира личността на всяко дете, често ме наказваха. Затова бях доста непокорна като тийнейджърка. Бях "черната овца" в семейството, не ми позволяваха много неща, имах строг график, включващ уроци по танци, рисуване и музика. Но по-късно, когато станах актриса, разбрах колко важно е било да се занимавам с танци, рисуване и музика. Имах предимство пред другите и бях истински благодарна на родителите си за това.

Осман расте в семейство на актьори. Мислиш ли, че ще тръгне по вашите стъпки?
Все още е твърде рано да се каже отсега. Осман е твърде малък, за да се ориентира към нещо конкретно. Но е уникално чувствителен и това ме навежда на мисълта, че ще избере изкуството за своя професия.

Какви са отношенията ти с бившия ти съпруг, бащата на Осман?
Ние се разделихме като цивилизовани хора, двамата имаме нещо общо за цял живот – Осман.

Спомена, че си изучавала музика, танци и рисуване. Кое изкуство е най-близко до теб?
Музиката, защото тя най-лесно докосва сърцето.

Кое според теб е най-голямото ти качество?
Искреността. Аз казвам точно това, което мисля.

Някои смятат това за недостатък.
Когато си честен, това няма как да се хареса на всички.

Снимка: Официална страница на Нургюл Йешилчай