Реклама

"Птиците умират сами" е един от най-успешните минисериали. Заснет е през 1983 година. Сюжетът обхваща 60 години от живота на семейство Клиъри, които пътуват от Нова Зеландия до Австралия, за да се грижат за ранчото на Мери Карсън.
В центъра на събитията е най-малката дъщеря - Меги (Рейчъл Уорд), и любовта й към семейния свещеник отец Ралф де Брикасар (Ричард Чембърлейн). Вече пораснала, Меги се опитва да забрави Ралф, омъжвайки се за преуспелия собственик на животновъдна ферма Люк О'Нийл (Брайън Браун).

Сериалът е печелил наградата "Златен глобус".

Ричард Чембърлейн (отец Ралф)
Актьорът Ричард Чембърлейн е роден на 31 март 1934 година. Започва кариерата си като актьор в театрални постановки. Международната слава идва, когато синеокият Ричард се превъплъщава в ролята на доктор Килдер в едноименния сериал от 1961 година. След това, през 1980 година Ричард участва в „Шогун”, а три години по-късно вече е в ролята на Ралф де Брикасар в „Птиците умират сами”. Ричард Чембърлейн има десетки роли в игралното кино. Освен като актьор, той се изявява и като певец, художник, писател и продуцент. През 2004 година той написа автобиографичната книга „Разтърсваща любов”, в която официално обяви, че е хомосексуалист. В момента Ричард живее в САЩ, където участва в мюзикъл.

Рейчъл Уорд (Меги)
Рейчъл Уорд е в ролята на Меги. Актрисата се запознава с Брайън Браун (Люк) на снимачната площадка на сериала. Двамата се женят малко след края на снимките и до днес са щастливо семейство. Рейчъл и Брайън имат продуценска къща в Австралия. Днес Рейчъл е на 57 години, има три деца от брака си с Брайън и не се е снимала в сериали от 2007 година. Но работи като режисьор и като писател.

Брайън Браун (Люк)
Брайън Браун е на 67 години. До днес продължава да се снима в игрални филми, но работи и като продуцент и писател.

Барбара Стенуик (Мери)
Барбара Стенуик е в ролята на Мери Карсън. Актрисата умира на 80-годишна възраст през 1990 година. След „Птиците умират сами” Барбара се снима и в сериала „Династията”.

Джийн Симънс (Фиона)
Английската актриса Джийн Симънс е в ролята на Фиона – майката на Меги. В кариерата си Джийн има роли предимно в игрални филми. Джийн се снима до края на живота си. Актрисата умира през 2010 година на 80-годишна възраст.

Кристофър Плъмър (Виторио)
Кристофър Плъмър е един от актьорите с най-богат опит както в игралното кино, така и в сериали. Кристофър е роден на 13 декември 1929 година в Торонто, Канада. Женил се е три пъти. През 2009 година получава Оскар за цялостно творчество. Един от най-новите му филми е „Елза и Фред” с участието на Освалдо Риос. В момента Кристофър се снима във филма „Запомни”.

Меър Уинингам (Джъстийн)
Меър Уинингам е родена на 16 май 1959 година. Започва кариерата си като певица през 1976 година. Учила е актьорско майсторство с Вал Килмър и Кевин Спейси. Женила се е три пъти, като последният й брак е от 2008 година и продължава до днес. От втория си съпруг има пет деца, но през 2005 година първородният й син се самоубива на 24-годишна възраст. Меър е участвала в сериали като „Спешно отделение”, „Анатомията на Грейс”, „Забравени досиета”, „Престъпни намерения”, „Хавай 5-0” и други.

Пайпър Лори (Ан)
Пайпър Лори е родена на 22 януари 1932 година в САЩ. Актрисата има една дъщеря Ан Грейс от брака си с продуцента Джо Моргенстърн. Пайпър работи и като режисьор. Три пъти е номинирана за Оскар (през 1962 г., 1977 г. И 1987 г.), носителка е на наградите Еми и Златен глобус. Живее в Южна Каролина.

Вижте трейлър на сериала: