„120 минути“ се завръща с ексклузивно интервю със заместник-генералния секретар на НАТО Мирча Джоана

Реклама

Публицистичното предаване „120 минути“ и Светослав Иванов се завръщат в ефира на bTV след паузата за местните избори в страната. Водещият на предаването приключи успешно специализация в САЩ, където беше част от една от най-авторитетните журналистически програми “Edward R. Murrow”.

В „120 минути“ тази неделя Светослав Иванов ще представи на зрителите специално интервю със заместник-генералния секретар на НАТО Мирча Джоана, в което двамата ще коментират напрежението в Черноморския регион и войната в Украйна. Журналистът бе специален пратеник на bTV на годишния форум „Аспен“ в Букурещ, където дипломати и експерти от цял свят дебатираха за трансформациите и предизвикателствата в геополитически план. „Мисля, че е дошло времето нашият регион да покаже себе си като крайъгълен камък на интелектуално равностойни визионери за бъдещето на Европа, на региона и на света“, са част от думите на Мирча Джоана пред Светослав Иванов. Какво още казва той, може да видите в интервюто в неделя.

Гости и теми в предаването тази седмица ще бъдат министърът на отбраната Тодор Тагарев - за внесения от опозицията втори вот на недоверие в сферата на отбраната и националната сигурност, бившият енергиен министър Александър Николов за дерогацията на петрол, Диана Дамянова и Илхан Андай с анализ на „Местни избори“ 2023, както и Стилиян Петров, който ще коментира нарастващото напрежение в българския футбол. В рубриката „Провери фактите“ Росен Цветков ще провери дали има мобилизация в българската армия или фалшивите новини по тази тема преобладават, а в „Специален репортаж“ Стоян Георгиев ще покаже защо жителите на махалите си останаха вкъщи на местните избори. В „Главната роля“ тази седмица в “120 минути“ влиза моделът и инфлуенсър Александра Богданска.

Гледайте "120 минути" на 12 ноември, точно в 16.30 часа, веднага след документалната поредица „bTV разказва“.