Бившият директор на ЦРУ Джон О. Бренън отговаря на въпросите на Светослав Иванов в "120 минути"

Реклама

Тази неделя зрителите на oбзорното актуално предаване на bTV „120 минути" ще станат свидетели на специален разговор с бившия директор на ЦРУ - Джон О. Бренън. Чрез сателитна връзка в знаковата рубрика на "120 минути" - "Роуминг", водещият Светослав Иванов ще разговаря с топ-разузнавача на теми от потайния свят на националната сигурност на САЩ и контратероризма. Директорът на ЦРУ от администрацията на Барак Обама ще хвърли светлина върху теми като как е открит и ликвидиран Осама Бен Ладен; какво се крие зад размяната на осветени шпиони с Русия; как ЦРУ гледа на случващото се в България и региона през изминалото десетилетие, както и ще разкрие мнението си за Едуард Сноудън и за други интересни фигури от света на международното разузнаване.

В неделя зрителите на bTV ще разберат повече и за книгата на Бренан "Непоколебимо" - откровените мемоари на разузнавача за времето на 30-годишната му кариера на държавна служба, която вече е преведена на български език. "Тези разговори винаги са интересни. А Джон Бренън има какво да каже", споделя Светослав Иванов.

Джон О. Бренан е един от най-доверените съветници на президента по въпросите на националната сигурност през всичките осем години на администрацията на Обама, първо като президентски помощник по вътрешната сигурност и контратероризма, а след това и като директор на Централното разузнавателно управление.

Преди това работи в ЦРУ от 1980 до 2005 година като специалист по близкоизточни въпроси и контратероризъм, бил е ръководител на станцията на ЦРУ в Саудитска Арабия. Бренън има бакалавърска степен по „Политология“ от университета "Фордам" през 1977 година и магистърска степен по същата специалност от Тексаския университет в Остин през 1980.

Не пропускайте специалния разговор на Светослав Иванов с Джон О. Бренан в „120 минути" в неделя от 17:00 до 19:00 часа по bTV и в дигиталните платформи на медията.