"На 180 градуса" тази неделя в "120 минути": България на подсъдимата скамейка

Новият епизод от поредицата на Мария Цънцарова припомня на зрителите на bTV какво се случи с провалите на шумните полицейски акции от последното десетилетие

Реклама

Как шумните полицейски акции срещу организираната престъпност се превърнаха в осъдителни присъди за България? В поредицата "На 180 градуса" тази неделя в "120 минути" Мария Цънцарова връща зрителите на bTV към специализираните акции с гръмки имена, които през 2010 бяха гордостта на МВР и вътрешния министър Цветан Цветанов в борбата срещу криминалния свят.

Показаните арести на хора от високите етажи на властта и фигури от ъндърграунда в крайна сметка приключиха с оправдателни присъди за тях и осъдителни за държавата ни. Защо се провалиха шумните процеси като "Октопод" и "Медузите"? Колко дължим ние, данъкоплатците на бившия военен министър Николай Цонев и арестуваните с него за даване на подкуп на съдия Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов? Кой пое политическата и професионална отговорност за катастрофата на държавата в емблематичните акции?

На тези и още въпроси отговаря новия епизод на поредицата "На 180 градуса" - "България на подсъдимата скамейка" на  разследващият журналист на bTV Новините. Пред Мария Цънцарова застава тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов, за да даде своята оценка на решенията си от дистанцията на 8 години и няколко осъдителни присъди за България - допуснал ли е грешки тогава и дължи ли извинение на някого. На въпросите й отговарят също арестуваните по това време лица, както и адвокатът с най-много спечелени дела срещу България в Страсбург Михаил Екимджиев.

Гледайте тази неделя в предаването "120 минути".