Ричард Ран и Роналд Ът в студиото на „120 минути”

Тази събота от 16:00 часа по bTV

Реклама

През февруари 1990 година правителството на Андрей Луканов поръчва на екип от американски икономисти, начело с главния икономист на националната търговска камара на САЩ, план за икономическо развитие на България и стратегия за провеждане на реформи в страната. Планът Ран-Ът, кръстен на името на Ричард Ран и Роналд Ът е предаден на България през септември 1990-та под формата на 600-странична библия за икономическото развитие на страната.

През изминалите 25 години планът на Ричърд Ран и Роналд Ът е сочен от много политици като изворът на злото и причина за икономическите неблагополучия на българите. Съществува и конспиративна теория, според която публикуваният вариант е за заблуда на обществото, а до истинския план Ран-Ът е имала достъп само икономическата и политическа олигархия, забогатяла от българския преход.

Как обаче Ричард Ран и Роналд Ът гледат на тези нападки? Били ли са някога агенти на ЦРУ? Тези въпроси ще им бъдат зададени от Светослав Иванов тази събота от 16.00 часа по bTV.

И още  - беднякътмилионер Петър Косев от Кърджали, натрупал богатството си с търговия с дрехи след падането на комунизма и изгубил всичко само за една нощ, ще разкаже за бързото забогатяване и бързото обедняване. Богатството му от 16 милиона буквално се стопява и днес той има в джоба си 68 стотинки.

За финал - Десислава Стоянова и Александър Кадиев от „Преди обед” в едно откровено и искрено интервю и Димитър Ковачев – Фънки – за музиката, актьорската игра и нещата от живота.