Високи скорости, адреналин и забавления с новото Auto Motor Show по bTV

Най-новото българско автомобилно предаване ще направи своя дебют в ефира на 9 октомври

Реклама

От 9 октомври всяка неделя от 16:00 ч. Auto Motor Show ще поднася на феновете с гориво в кръвта най-актуалното от света на автомобилите, високите скорости и мобилността по професионален и забавен начин. Създадено за любителите на високи скорости, атрактивни коли и всичко любопитно от автомобилната сфера, предаването обещава репортажи от най-големите световни изложения, модерни дестинации, полезни съвети и зрелищни тестове с популярни лица.

Водещи на Auto Motor Show ще бъдат актрисата, в чиито вени тече бензин - Яна Кузова, и професионалният инструктор с опит от най-големите писти и полигони в света - Владимир Кулев.  В ролята на Трендафил - майстора, който „разбира от всичко“, зрителите ще видят актьора Филип Аврамов – Фицата. В разнообразни рубрики с много хумор, свежо настроение и професионализъм тримата ще тестват последни модели автомобили, ще коментират, препоръчват, съветват и не на последно място - ще засягат социално значими теми, свързани с безопасността по пътищата на България.

Специално за феновете на високите скорости и премерените рискове всяко предаване ще започва с предизвикателство. Дали възрастна жена може да дрифтира, колко каси бира ще се поберат в суперавтомобил за стотици хиляди левове и кой ще победи в нестандартна автомобилна надпревара, зрителите ще разберат в рубриката „Предизвикателството”. Следват дръзки и завладяващи кадри от тестове на писта и класическо ревю на нови модели, в което ще се сблъскат професионалното мнение на Влади Кулев и женската гледна точка на Яна Кузова.

Докато рубриката „Тест“ среща зрителите с по-достъпни автомобили, то секцията „Клуб 300 км/ч“ ще предложи ревю на специални модели суперавтомобили. Каква е причината за високите им цени и с какво са заслужили да попаднат в тази категория, феновете ще научат от водещите на предаването.

Специално място в Auto Moto Show има и рубриката „Актуална България“. Тя не само ще дава идеи за това как да бъдем по-толерантни на пътя и как да направим шофирането по-отговорно, леко и приятно, но и ще съветва как действително могат да се спасяват човешки животи. С тази рубрика bTV и предаването ще се опитат да дадат своя принос за намаляване на жертвите на пътя, с разумни предложения за подобряване на пътната безопасност и важни законови поправки, за да бъде спряна войната по пътищата. Отговорът на въпроса „Знаете ли, че?“ също присъства във всеки епизод и запознава аудиторията с любопитни и далеч не толкова известни факти от автомобилния свят.

Екипът на предаването обещава и ексклузивни срещи с известни личности - неподозирани автомобилни фенове, които ще гостуват в рубриката „Petrolhead”. Освен това, всеки епизод ще „пътува“ до атрактивни градове и държави, за да даде практични съвети и информация относно цените на магистралните такси, забележителностите и др. Предаването ще информира и за всички новости, свързани с колите и моторите, а в рубриката „Събитие” зрителите ще отскачат до най-значимите и вълнуващи автосалони и конкурси за автомобилна елегантност.

За първи път у нас, в рубриката „Made in BG” Auto Motor Show ще представи най-бързо развиващата се индустрия в България - производството на компоненти за автомобили. Тя вече произвежда над 5,5% от БВП на България и дава работа на повече от 35 000 души. Очакванията са пред следващите години, броят на работните места да се удвои, а автомобилната индустрия да спомогне за бързия ръст на българската икономика. Какво обаче стои зад тези цифри, зрителите ще видят само в Auto Motor Show по bTV.