Цената на любовта

Вижте какво ни очаква в "Истински истории" тази вечер - 10 февруари

Реклама

Деница (23 г.) е красиво момиче от малко населено място край границата с Турция. Баща ѝ Алиджан (50+) е алкохолик, майката Севда (45+) е семпла жена, която не работи, защото се грижи за другата си дъщеря Елма (19 г.), която е умствено изостанала.

Животът на Дени е тежък. Tя сама издържа семейството с куфарна търговия по границата. Един ден, докато продава цигари на чакащите коли и тирове, тя се запознава с Григор (37 г.) – готин градски тип с хубава кола. Още щом погледите им се срещат, припламва искра… Той ѝ взима номера на джиесема под предлог, че ще го даде на приятели, които ще искат да купят цигари от нея. След седмица-две той я търси и иска да се видят, защото минава през градчето ѝ и иска да купи цигари. На срещата Григор притеснено ѝ признава, че се интересува от нея, има чувства и т.н.

Дени първоначално се притеснява, но след няколко дни ухажване с sms-и склонява да отиде на вечеря с Гришо. Вечерята прераства в секс в хотела му. На другия ден започва любовна приказка – двамата са влюбени, той идва пак и пак, защото имал често работа.

След едно пътуване до Истанбул настоява да се запознае със семейството ѝ. Дени е на върха на щастието. Вечерята минава зле заради поведението на сестрата и бащата на Дени. Дени се потиска, че Гришо ще избяга, но той отново я кани на обяд. Оплаква се, че бизнесът му в Турция е приключил и няма да идва повече, но ужасно много държи на нея, затова ѝ предлага да дойде в София с него. Той ще помага с пари, пък после ще ѝ намери работа.

Дени се колебае 2-3 дни, но се съгласява. В София направо е смаяна, къщата на Гришо е истински палат в полите на Витоша. Той я оставя там под предлог, че има работа, а за нея се грижат приятелите му Кирил и Асен. Те приличат на мутри. Взимат ѝ телефона, не я пускат да излиза и Дени бързо разбира, че нещо не е наред. Гришо се връща и ѝ признава, че чувствата му са истински, но той работи като сутеньор и изисква от нея да работи като елитна компаньонка. Убеждава я, че той ще я пази, пък и парите са много добри и тя ще може да издържа цялото си семейство и сама да живее охолно в София. Тя приема, защото е влюбена в него.

Минават две години. Дени е привикнала към новия си живот и си го харесва. Грижи се за семейството си и дори ходи да ги вижда. Все още има връзка с Гришо. Единственият проблем е, че започва да получава паник атаки, без да знае защо.

Дени отива при Ани Владимирова за съвет. Ани разкрива каква е и с какво се занимава. Скоро стигат и до обяснението: Дени се разкъсва между две крайности – от една страна харесва стандарта си и за нищо на света не иска да е бедна, а от друга страна се чувства мръсна и долна и иска да спре с проституирането.

"Когато човек е опитал, но сам не може да си помогне, провидението като че ли разбира, че трябва да се намеси…"

В градчето е станала злополука. Майката и бащата са мъртви. За сестрата оттук нататък ще може да се грижи само Деница. Това е един катарзис за нея. Дени взима Елма при себе си, спира окончателно с проституцията и започва да работи като офис мениджър. Изкарва малко, но достатъчно, за да живеят добре двете със сестра ѝ. Паник атаките спират, защото Дени се чувства някак си пречистена за нов живот…