Екип

Реклама

ДЕСИ СТОЯНОВА

Деси започва кариерата си на журналист още докато е студент 2-ри курс в Софийския университет. Стартира в международния отдел на вестник „Сега“ след конкурс. След това работи в отдел „Вътрешна политика“ и отразява работата на Външно министерство и Министерски съвет. Още си спомня колко са треперели ръцете й преди първите й интервюта.

Завършва магистратура по „Журналистика“ във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ. През 2002 г. се присъединява към екипа на bTV Новините, а през следващите пет се занимава предимно с политическа журналистика, като е отразявала работата на няколко правителства, присъединяването на България към Европейския съюз, процеса срещу българските медици в Либия. Най-тежките й репортерски спомени са свързани със Свищов след трагичната автобусна катастрофа, при която на връх Цветница през 2004-та година 12 деца от града загинаха в река Лим.

Автор е на редица документални филми, излъчени в bTV Репортерите. Филмът ѝ „Двойният живот на Ванко 1“ печели първа награда в конкурса за разследваща журналистика на асоциация „Разследващи журналисти“ през 2003 г. Филмът изследва влиянието върху тийнейджърите на обвинения в трафик на хора и склоняване към проституция рапър, а една от жертвите му споделя от първо лице какво е преживяла. През 2007-ма година Деси получава наградата в категория „Телевизия“ на журналистическия конкурс Робер Шуман за филма си „Трафик“. В него тя проследява съдбата на едно от стотиците български момичета, подмамени с обещания за хубав живот и принудени в последствие да проституират в Западна Европа.

През есента на 2007 г. става заместник-главен редактор на списание AMICA. В следващите няколко години пише освен за AMICA и за списанията Max и L’Europeo и става майка на двама близнаци, за които казва, че тотално пренареждат приоритетите й.

От февруари 2012 г. е водеща на „Преди обед” заедно с Александър Кадиев. Сред репортерските попадения на Деси от последните години са интервютата й с тенисист номер 1 на България Григор Димитров и срещата й със световноизвестния екстремен артист Фреди Нок, който е носител на 23 рекорда на Гинес, свързани със страстта му да ходи по въже без осигуровка. Тя срещна зрителите на „Преди обед“ и с Боян Петров, като катери Мальовица заедно с него дни преди старта на последната експедиция на алпиниста – тази до връх Шиша Пангма.

Казва, че обича работата си, защото тя й дава шанса да се докосне лично до изключителни хора, да разказва за техните изключителни постъпки и да черпи вдъхновение и мъдрост от тях.

Освен хилядите интервюта, които е направила заедно със Сашо Кадиев в „Преди обед“, е скачала с парашут, ходила е по въже, летяла е с балон и дори няколко пъти е пяла на живо в ефир, въпреки че откровено признава, че това е едно от нещата, които най-малко може.

Номинирана е за „Жена на годината“ през 2012 и 2020. През 2017-а печели конкурса в категория „Телевизия“. Деси е отличена и за висока езикова култура от Факултета по Славянски филологии в Софийския университет през 2021 г.

ПЕТЪР ДОЧЕВ 

 

Петър Дочев е една от младите надежди на българското кино и театър. Естествен, непринуден и изключително талантлив, той пленява публиката с харизматичното си излъчване и професионализъм.

Петър е роден в Бургас, където завършва гимназия с профил география. Наред с интереса си към света, в тийнейджърските си години той се увлича по бойните спортове и усилено тренира киокушин карате.  Настъпва, обаче, моментът, в който музика го завладява и предопределя артистичния му път в живота. Петър преоткрива изразяването чрез нотите, а след това и актьорството на аматьорско ниво. Веднага след завършването на средното си образование Петър е приет в НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов. Завършва Актьорство за драматичен театър през 2015 г. Едва дипломирал се, през същата година Дочев е поканен на щат в Младежкия театър „Николай Бинев“, където прекарва три години преди да излезе на свободна практика.

В момента Петър Дочев играе на сцените на Народен театър „Иван Вазов“, Драматичен театър Пловдив, Театрална работилница „Сфумато“, Театър „Азарян“ и „Топлоцентрала“. Популярни постановки с негово участие са „Някои го предпочитат...“, „Кухнята“, „Срещу течението на Хъдсън“, „Стъклената менажерия“, „Под купола небесен“, „Одисей“, „Не падай духом“ и др. Снимал се е за няколко български филма и сериал, а сега приема предизвикателството да седне до Деси Стоянова като водещ на делничното токшоу на bTV „Преди обед“.

ГЕОРГИ ТОШЕВ

Журналист, продуцент и творчески директор на предаването. Той е познат като автор и водещ на поредиците „Другата България“ и „НепознатиТЕ“ по bTV.

Работил е за световни медии като Би Би Си, "Арте", Радио Франс Интернасионал. Като запален пътешественик прави специални репортажи от целия свят.

 

ПОЛИ НЕДКОВА

Поли Недкова е актриса и популярен влогър. Тя е добре позната на зрителите на bTV благодарение на участието й в сериалите „Съни бийч“ и „Скъпи наследници“, както и в ролята и на водеща на „Аз, влогърът“ в предаването „Като на кино“ по bTV Cinema. Играе в редица театрални постановки, както и в няколко късометражни филма, сред които „Капия“ на Елена Тончева, „Откъснати цветя“ на Катерина Борисова, „Изпит“ на Боя Харизанова.

Поли е популярна като създател на оригинално онлайн съдържание (YouTube, Instagram, TikTok - @pollynedkova). Над 32К са последователите й в Instagram, а над 45 хил. са тези в YouTube. В „Преди обед“ Поли ще следи социалните мрежи изкъсо, за да запознава всички пред екраните с най-новите, най-коментирани и най-харесвани клипове, ще отправя TikTok предизвикателства и ще разказва за най-интересните лични истории на звездите от света на киното. Заедно с критика Деян Статулов тя ще представя филмовите премиери и нови сериали, като обещава да защитава "масовото кино".

 

МАРТИН ГЕНОВ

Д-р Мартин Генов е специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Член на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия (БАПРЕХ).

Той е единственият българин, специализирал и работил в продължение на година в най-голямата частна клиника в Северна Европа – Akademikliniken, Стокхолм, Швеция, под ръководството на световноизвестния проф. Пер Хеден.

Д-р Генов получава признание и в клиниките Villa Bella в Италия. От началото на 2017 г. той провежда консултации и операции в Медицински център за пластична хирургия „д-р Николай Георгиев“. В една от новите рубрики на „Преди обед“ – „УспешниТЕ“ – д-р Генов ще разказва историите на хора, чиито успех е вдъхновяващ за другите.

 

ВЕСИ ЦУРБРЮГ 

Тя е първият фейсконтрол в България. Знакова фигура в клубния живот у нас през 90-те години. Работи в екипа на „Преди обед“ зад кадър от създаването на предаването. Жена с много и разнообразни интереси, особено в сферата на кулинарията.

От този сезон колоритната Веси Цурбрюг ще ръководи кулинарния парад в студиото на „Преди обед“ в рубриката „Да, шеф!“. Тя ще се грижи в предаването да гостуват най-добрите готвачи, да се приготвят вкусни и полезни гозби, да има разнообразни храни - лесни и сложни блюда, международна и българска кухня.

 

ЦВЕТА МАКГРЕГЪР

 

Цвета МакГрегър е част от екипа на “Преди обед” почти от създаването на предаването. Като репортер отразява актуални събития и разказва на зрителите вдъхновяващите истории на хора от България и чужбина. Любимите й теми са свързани с култура, градска среда и иновациите на 21 век. През годините интервюира знаменитости като Хосе Карерас, Хулио Иглесиас, Крис Норман, групите Годсмак, Чамбао, Тото и др.

В новия сезон на предаването е автор на поредицата “Градски тайни”, посветена на емблематичните места, сгради и паметници у нас, които крият неразказани и позабравени истории от миналото.

 

ВЕНЕТА ГЕОРГИЕВА

 

Раздвоена между две възможности - да стане треньор по художествена гимнастика или журналист, избира второто. Стартът на Венета Георгиева е в Нова телевизия - като репортер и водещ на спортните новини.

Следва дълъг период в RING - спортния канал на bTV Media Group, като автор и водещ на предаването "Специално“, където се среща с най- големите звезди на българския спорт. Следващата спирка в журналистическото й пътуване е в "Преди обед". Там се раждат няколко поредици - олимпийската с нашите шампиони, "Успелите" - пътя до звездите на родните знаменитости, и "Албумът"- където разглежда снимките и се взира в спомените на хората, които има какво да покажат и разкажат. В едно интервю може да разсмее и разплаче своя събеседник с откровен и спонтанен разговор.

Поредицата й „Променените“ е едно пътуване към визуалната трансформация на популярни лица и на обикновени зрители, които искат да се видят под светлините на прожекторите в перфектната си форма.

КАМЕН ЛИСИЧКИ

 

Камен Лисички започва професионалния си път като репортер в телевизия “7 дни“, когато е едва 18-годишен. Година по-късно става водещ на новините в радио “The Voice”. На 20 води собствено предаване в ефира на “Pro FM”. Завършва журналистика във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Отново там придобива образователна степен магистър в програма „Продуцентство и креативна индустрия“.

Понастоящем е не само глас, а и едно от лицата на репортерския колектив в предаването „Преди обед“ по bTV, както и редактор “Специални проекти“.

Автор и водещ е на поредиците „Колекционерът“, където среща зрителите с притежатели на любопитни и безценни колекции, и „Игрите на 90-те“, където припомня на какво са играли децата в миналото.

 

ВАЛЕРИЯ СКИМИЦИ

 

Валерия Кръстева завършва "Журналистика" в Американския университет в България. Продължава образованието си и получава магистърска степен по "Продуцентство" във ВУЗФ. Започва професионалния си път в онлайн медиите. Има опит и като PR специалист.

От 2013 година е част от репортерския екип на "Преди обед" и е имала възможност да интервюира световноизвестни изпълнители, които гостуват в България, да реализира различни поредици и да разкаже истории за успеха на млади и предприемчиви герои.

И през новия сезон рубриката й „Пътят на щастието“ ще търси у нас и по света идеалната рецепта за баланс и хармония. 

АНТОНИЯ ЙОРДАНОВА

 

Антония Йорданова е изявен стилист с дългогодишна практика, моден редактор в популярни списания и дизайнер на собствена марка. Завършила е Националната гимназия за приложни изкуства и Националната художествена академия. През 2012 г. печели приза „Жена на годината“ за мода, а през 2014 г. е носител на „Златна игла“ за млад дизайнер. През 2020 г. Антония е отличена и със статуетката в категория “#Followmyself” в конкурса „Жена на годината“.

Обича да търси красивото във всеки аспект на работата си, а и във всекидневието. Държи на приятелите си и обожава кучето си Дюк, а това, което я прави на щастлива, са пътуванията надалеч.