40 години ФСБ

Музикантите с юбилеен концерт на 7 октомври в зала „Арена Армеец”

Реклама

Иван Лечев:
Всъщност Сашо Бахаров беше причината да вляза във ФСБ. Извика ме на запис и ми сложи ноти със соло китарата на „Хотел Калифорния” на Eagles. Тази песен не я бях слушал.

Александър Бахаров:
В „Балкантон” трябваше да продуцирам записи и измъчих трима китаристи с тази песен, които нищо не направиха. Тогава се сетих за Иван, защото бях приятел с брат му.

Иван Лечев:
Скоро почина Константин Драгнев, музикален директор на „Балкантон”, по чиято идея се създаде групата. Създадени сме като група, която да изпълнява кавъри. Мисля, че Сашо Бръзицов беше първият композитор, който рискува да запише нещо ново с нас. И от този момент настана една опашка от желаещи... Покойният Пепи Славов беше инициаторът да излезем на концерт. Той заяви, че една група не е никаква група, ако не свири пред публика.

Александър Бахаров:
Първите ни две плочи излязоха през 1976 и 1977 г. Първият ни концерт в България беше в Студентския дом. Това беше бум, експлозия. Не можах много да купонясвам, защото се ожених още на 23 години. Когато ФСБ тръгна по турнета, вече имах дете.

Иван Лечев:
Концертът ни на 7 октомври от 20:00 ч. в зала „Арена Армеец” няма да се записва. Това е жест към нашите фенове, които ще си направят труда да дойдат в залата. Не искаме после да ни гледат пред телевизора с пуканки и бира. Ще има поне две парчета, които никога не сме свирили на живо, защото технически са много сложни.

Александър Бахаров:
Децата ни идват в България специално за концерта. При последния ми концерт с ФСБ в зала „Универсиада” синът ми бе на четири години и половина. При всяко ръкопляскане е ставал и се е покланял.