Актьорът и режисьор Златомир Молдовански популяризира българския театър в Америка

Когато е на 13 години, семейството му се мести от Пловдив в САЩ

Реклама

Когато е на 13 години, семейството на актьора и режисьор Златомир Молдовански се мести от Пловдив в САЩ. Още от дете проявява артистичните си заложби - в 11 клас печели приз за най-добър гимназиален актьор на щата Джорджия. Окрилен от похвалите, решава да учи актьорско майсторство и да се реализира на сцената там. Въпреки че живее в Америка, не губи връзката с България и създава театрална група "Розова долина". Идеята на тази организация е да популяризира българския театър, но изигран на английски език, за да няма езикова бариера.

"Веднъж в годината си идвам, но този път имам и друга цел – да гледам нови постановки на български драматурзи, като евентуален избор за следваща постановка, която ще правим в Чикаго", каза той.

"Имах много хубаво детство в Пловдив, но когато майка ми спечели зелена карта, решихме да се преместим в Атланта, бях 7-и клас. Първата година беше доста трудно. Много се гордея с нашите, че успяха да се реализират и в Америка и да помогнат на мен и сестра ми да имаме добър живот там", сподели Златомир.

Вижте във видеото какво още разказа той.