Д-р Макбрайд: Когато излекувах храносмилателната система на сина си, аутизмът му изчезна

Вижте втората част на интервюто с д-р Наташа Кембъл Макбрайд

Реклама

Д-р Наташа Кембъл-Макбрайд е практикуващ нутриционист и автор на няколко книги, в които представя провокативни теми. Добива популярност с книгата си „GAPS – синдром на храносмилателната система и психиката“, в която описва връзката между храносмилателните разстройства и състояния като аутизъм, шизофрения, дефицит на вниманието и други проблеми на детското развитие. Започва да се интересува от проблемите на храненето, когато синът ѝ е диагностициран с аутизъм на 3 години. Тя твърди, че с нейна помощ той е успял да се възстанови напълно.

Д-р Наташа Кембъл-Макбрайд:
В момента синът ми е млад мъж, който води нормален живот. Той беше първият ми учител. Той ми демонстрира, че аутизмът се лекува. Показа ми, че това е проблем в храносмилателната система. Той беше първият ми пациент, нещо като опитно зайче. Докато работих с него, бях в контакт с други семейства с деца с аутизъм. Те започнаха да водят децата си при мен и така клиниката ми се разрастна и започнах да събирам информация. Всичко, което съм написала в книгите ми, съм научила от пациентите ми. Не съм го чула отнякъде или прочела в някоя книга. Моите пациенти са учителите ми, а синът ми беше първият от тях.

Не се ли страхувахте от това синът ви да бъде опитно зайче? Тогава не сте знаели какъв ще е резултатът.
Нямах избор, нямах друг вариант. Когато синът ми беше диагностициран с аутизъм, веднага разбрах, че собствената ми професия не може да предложи нищо на сина ми. Нямаше никаква информация тогава, нямаше интернет. Но аз виждах, че той има сериозни храносмилателни проблеми и знаех, че именно те са в основата на болестта му и върху тях трябва да се фокусирам. Когато открих начин да излекувам храносмилателната му система и да променя чревната му флора, аутизмът изчезна.