Дарио Диониси: Планините в България са по-девствени, отколкото в по-популярните туристически дестинации

Приключенецът Дарио Диониси ни отвежда до чудни места с пирамиди, водопади и… стая от кости

Дарио Диониси: Планините в България са по-девствени, отколкото в по-популярните туристически дестинации

Реклама

В минутите за пътешествие - разходка из трите големи полуострова на Южна Европа. Приключенецът Дарио Диониси ни отвежда до чудни места с пирамиди, водопади и… стая от кости.

Мотото на живота му е: "Лошата новина е, че времето лети, добрата е, че ти си пилотът". Така Дарио Диониси не си губи времето, защото не иска да съжалява някой ден. Той е рекламист по професия и е имунизиран завинаги от вируса на скуката, защото пътешества по целия свят. Освен в спомените си запаметява всяка своя дестинация в собствен блог. Днес ни разказва лично за част от любимите си дестинации.

"Планините в България са доста по-живи, доста по-зелени и красиви, по-спокойни, по-девствени, отколкото в по-популярните туристически дестинации", категоричен е Дарио Диониси.

"Страстта ми към пътуването се зароди преди 5 години, когато за първи път реших да пътувам сам и да заживея в чужбина. Тогава излезнах извън комфортната си зона и реших, че трябва повече да обикалям, защото светът е направен, за да се опознава. Впоследствие се появи едно безкрайно любопитство към различията, към хората и културата, която ни заобикаля. Тогава се почувствах най-жив - когато пътувах и научавах нови неща", сподели той.

"Културата във Флоренция е незаменима. Не случайно наричат Флоренция "люлката на Ренесанса". Точно там се е появило това движение, което е повлияло на цяла Европа между XIII и XVII век. До ден днешен там могат да се видят артефакти, които никъде другаде не могат да се видят", поясни Дарио Диониси.

Какво още разказа той - вижте във видеото.