Дейвид Грей: Музиката ми е дала огромно удоволствие, чувството за утвърждаване и връзка с останалите хора

Добих формата на музиката. Отвътре и отвън сега съм създаден, за да правя музика. То е като втора природа, казва британската звезда

Реклама

Британският композитор и певец Дейвид Грей обяви сензационно, че се завръща на музикалната сцена след няколкогодишно отсъствие.

До този момент той е продал 13 милиона диска в целия свят, издал е 9 студийни албума и се смята за един от най-успешните британски изпълнители през последните 20 години. Албумът му "White Ladder" е най-продаваният в Ирландия за всички времена.

Грей обяви световното си турне в края на 2019 година и обещава да зарадва в следващите две години феновете си с музика по целия свят.

Дейвид Грей е композитор и вокал на повечето от песните си. Свири предимно на акустична китара и на пиано.

"Майка ми пееше в хор, от време на време пееше вкъщи. Пускаше ни албумите на Мария Калас например, както и плочи с хорова музика, тъй като ги изучаваше. Това са сред първите ми впечатления", споделя той.

"Повратната точка настъпи, когато бях тийнейджър, щом влязох в гимназията. Това, което обединява хората там, е поп културата. По онова време на мода беше двутоновата музика", допълва той.

"Музиката ми е дала огромно удоволствие, чувството за утвърждаване и връзка с останалите хора", казва Грей.

Вижте във видеото цялото интервю.