Екстремният бегач Кирил Николов-Дизела: В ориентирането и планинското бягане нещото, с което се състезаваш, е времето

Кирил Николов-Дизела е гост в студиото на "Преди обед", а поводът е неговата биографична книга

Реклама

Той е истинска легенда в планинското екстремно бягане, тича там, където човешки крак не е стъпвал, а срещата с мечка е много вероятна. Известен е с изкачването на петте най-високи планински върха в България за по-малко от 24 часа и с първото пробягване на планинския маршрут Ком - Емине за под 5 денонощия. Бил е многократен държавен и балкански шампион по спортно ориентиране, европейски сребърен медалист и носител на многобройни първи места от най-големите клубни състезания по ориентиране в света.

Днес Кирил Николов-Дизела е гост в студиото на "Преди обед", а поводът е неговата биографична книга. Автор на книгата е журналистът Богдан Русев.

"Аз вярвам, че многото работа побеждава в един момент таланта, ако той е спрял да се развива и не работи. Да, трябва ти талант, за да започнеш, но след това идва голямата работа, която трябва да вършиш всеки ден", категоричен е Кирил Николов-Дизела.

"В ориентирането и планинското бягане нещото, с което се състезаваш главно, е времето, след това са твоите опоненти", отбеляза той.

"За мен голямата опасност от тази книга е, че той не се спира. Тази книга не може да свърши. Беше голямо предизвикателство да има някакъв финал", коментира Богдан Русев.

Вижте целия разговор във видеото.