Есил Дюран: Зад голямата усмивка се крие голяма депресия

Тази седмица беше белязана от новината за внезапната смърт на 21-годишния Денис Теофиков

Есил Дюран: Зад голямата усмивка се крие голяма депресия

Реклама

Тази седмица беше белязана от новината за внезапната смърт на 21-годишния Денис Теофиков, който си тръгна прекалено млад от този свят. Есил Дюран е една от първите, която забелязва качествата му в трети сезон на "България търси талант".

"Аз съм супер чувствителна към талантливите хора и смятам, че когато си надарен, това е връзката с Бога. Талантът не е твое решение или това е нещо, което усещаш и давай, сега ще го бутаме да стане. Талантът е нещо, което те движи, това е божествена сила. Дори на кастингите на "България търси талант" да бях казала на Денис Теофиков, че този бизнес е жесток или нещо, което да го спре, за да го запазим, той щеше пак да си намери пътя. Талантът е нещото, което те движи. Това момче иска да успее. Целият проблем на това нашето младо поколение е, че иска бързия успех и всички вървят към него, защото цялата информационна среда, която се движи много динамично, иска да изстреля таланта. Даже познавам млади хора от преди години, които имаха мания да станат известни до навършването на 18-годишна възраст, защото това било тренд. Те бързат за нещо. Искат да го постигнат, да направят за две години всичко. Но тук проблемът е съвсем различен. (...) Най-жесток е музикалният бранш, защото с музика и изкуство се занимават хора с друга чувствителност. Ние сме супер сенсетивни. Иначе не бихме правили това. И попадаме в ръцете на продуценти, за които нашата чувствителност почти няма никакво значение. Искат да ни вкарат и да ни направят стока за продаване. Но когато си артист, ти не можеш да се възприемеш така, защото ако ти си само продукт, то няма какво да продадеш, защото нещото, което продаваш е твоето творчество. Ако ти си в рамки, стегнат, пресиран, ако си поставен в условия, които не са подходящи за твоя душевен комфорт и си загубил връзка с душата си и с вътрешния си глас, ти не можеш да твориш. Фактически ти ставаш непродуктивен и ставаш стока, която вече не е подходяща за продаване", сподели Есил Дюран.

Какво още разказа тя пред Деси Стоянова за таланта, бързата слава и онова, което остава скрито за публиката, вижте във видеото.

Екипът на "Преди обед" изказва искрени съболезнования на семейството и близките на талантливия Денис Теофиков.