Гр@мотни: как да станем популярни в Инстаграм?

Лесно ли е да удвоиш последователите и лайковете си?

Реклама

За едва десетина години социалната мрежа Instagram натрупа над 800 млн. активни потребители. Това прави около 20% от всички потребители на интернет. Платформата дава огромно поле за изява и реални възможности за скрита и явна реклама. Подобно на Facebook и там е важно кой те харесва, колко лайкове имаш и как да ги умножиш.

Ален Попович, специалист социални медии и маркетинг:
Facebook се пренасити и стана доста стерилен, прекалено моделиран. Бизнесът забрави човешката си страна във Facebook. Instagram е по-спокойно място без толкова много натрапчиви реклами.

Instagram създаде т.нар. инфлуенсъри. Всъщност там доста лесно можеш да си купиш последователи. 1000 последователи вървят от 50 до 100 долара. В повечето случаи това са мъртви души и след време Instagram ги изтрива от мрежата.

В България фирмите плащат от 500 до 10 000 лева за рекламен кадър. Например някой с много последователи снима кафето си, но до него има поставен определен модел смартфон. По света един известен баскеболист от NBA беше получил няколко милиона за пост.

За бизнеса е важно не само колко последователи имаш, но и колко от тях са българи.

В България бизнесът се интересува от профили с 50 000 последователи и нагоре.

Ясен Савов, фотограф и инстаблогър с над 360 000 последователи:
В началото в Instagram нямаше селфита. Ако правиш хубави снимки, се открояваш лесно. Сега мрежата се наводни от „кифли“.

Получавал съм пари и екскурзии в чужбина с цел хубави снимки. Преди пусках по три снимки на ден, но много ми ги крадат. Започнах да си слагам името отдолу, защото някои са по-неграмотни и не могат да го изтрият. Сега пускам по една на ден-два.

Рекордът ми е 800 лева за пост.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg