Ирина Денева за приключението Шанхай: Чувстваш се като малко човече в електронна игра

Шанхай е в топ 10 на световните туристически градове

Реклама

Днес пътуваме до едно пренаселено място, където всеки квадратен сантиметър има значение. Там и местните са много, но идват и много туристи. Шанхай е в топ 10 на световните туристически градове.

Редакторът Ирина Денева посети страната на "Теракотената армия", пилето в сладко-кисел сос и Великата китайска стена.

"Чувстваш се като малко човече в електронна игра, което има някаква мисия и трябва да стигне до определена точка", каза тя.

"Изключително лесно за ориентиране е, въпреки мащаба и това, че местните не говорят английски масово", отбеляза Ирина Денева.

"Имат много суеверия, които могат да накарат европееца да се почувства малко загубен в превода. Всички знаем, че те много обичат да се снимат с руси хора, защото вярват, че ако имат снимка с рус човек, това ще им донесе благоденствие. Вярват, че ако притежаваш риж косъм, това ще ти донесе пари в къщата - затова рижи чужденци много често се опитват да ги оскубят", разказа тя.

"Търсенето на любовта е нещо, което силно ги вълнува. Те си слагат амулети за любов в храмовете на различни статуи, но за да са сигурни, че любовта ще ги споходи, си оставят и телефонния номер, за да може някой да им се обади", поясни Ирина Денева.

Вижте във видеото какво още сподели тя за живота в Шанхай и нестандартните атракции.