Иво Иванов: Човек не умира, когато спре да диша, а когато спре да живее

Журналист, писател, маркетолог, баскетболист… или многото лица на Иво Иванов, който живее в САЩ от 27 години, но носи България навсякъде със себе си

Реклама

„Ставам в 6, защото офисът ми е на един час път от дома. Същевременно съм нощна птица и пиша до късно, затова употребявам индустриални количества кафе (смее се)... При мен писането е на две фази. Първата е, докато тичам на пътеката във фитнеса. Тогава сглобявам отделните точки в сюжета. Втората е късно през нощта, когато го свалям на хартия” – признава Иво Иванов.

„С Иво се познаваме от първи клас. Вероятно щяхме и да завършим заедно, ако директорът на 133-то училище не беше казал на родителите му, че с това поведение Иво ще свърши някой ден в затвора (смее се)... Той беше пълен идиот. Висял е от балкона на 12-ия етаж в апартамента на един приятел в „Емил Марков”. Опаковаше като Кристо фасадите на жилищата с тоалетна хартия... Нашите дъщери са родени в една и съща година. Не мога да преценя дали си е седнал на четирибуквието. Лудият Иво си стои вътре в него, но той по-рядко го показва, защото вече сме по-зрели” – разказва журналистът от БНТ Камен Алипиев в предварително записано видео.

„Саше, ще те разочаровам, но когато станеш на 50 години, въобще няма да ти е дошъл акълът в главата (смях). Поради някаква странна причина ние, мъжете, оставаме на 15... Сега съм в България за така чаканата ваканция. Обикалям по планините, по малките селца в Родопите... Някой ден ще се върна тук за постоянно” – споделя Иво Иванов в края на разговора.