Мобилно приложение помага за намиране на социални контакти

Румънски предприемачи създават мобилно приложение за намиране на социални контакти

Мобилно приложение помага за намиране на социални контакти

Реклама

Поколението “милениъл” обхваща родените през 80-те и 90-те години на миналия век. Според американски проучвания тяхната пристрастеност към технологиите може да бъде сравнена със зависимостта от алкохол, наркотици и хазарт. Това ги прави по-нетърпеливи, безотговорни и дори неспособни да формират здрави връзки и приятелства. Поне офлайн. Защото те са израснали с интернет, социалните мрежи и бързата информация.

Адриан Брезулиану, предприемач: Новото поколение иска да има всичко сега, веднага, само на един клик разстояние. Те нямат достатъчно търпение. Искат да знаят във всеки един момент какво се случва по света.

За да изкарат младежите от виртуалното пространство и да ги върнат обратно в реалния живот, румънски предприемачи създават мобилно приложение за намиране на социални контакти.

Тръгнахме от идеята, че да излезеш на по питие е най-разпространената форма на социален живот по целия свят. Без значение дали си в Европа, Азия или Съединените щати, всеки би искал да знае какви интересни събития има, да се срещне с приятели и да се забавлява. Миналата година много хора прекратиха онлайн живота си и останаха офлайн. Ние се опитваме да направим именно това – да им дадем възможност да се забавляват в истинския живот. Всичко започва онлайн, защото все пак това е бъдещето, но е важно да можем да се забавляваме и на живо с други хора.

Създателят подчертава, че идеята му не е да организира романтични срещи.

То е по-скоро за намиране на нови познати. Бихме искали да таргетираме най-вече младото поколението, но всъщност няма ограничения за възрастта. Всеки, който би искал да излезе на по питие с някого, всеки, който иска да се забавлява, ще намери точно това.

Приложението е безплатно и работи за всички градове по света.

Щом се инсталира, то показва вашето местонахождение и ви предлага събития, които се случват в близост. Казва какво е събитието, къде се намира, кои ваши приятели ще бъдат там. Ако аз например планирам пътуване до Лондон или Дъблин следващия уикенд, с приложението мога да видя какво ще се случва тогава във всички пъбове и да реша дали искам да прекарам уикенда си на дадено събитие или да срещна нови приятели и в крайна сметка да се забавлявам.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg