Най-малката сестра на виртуозния цигулар Васко Василев - Виви за международните награди и живота между България и Германия

Как прекарва лятото красивата музикантка, какво дете е била и как е започнала страстта й към футбола и каратето?

Най-малката сестра на виртуозния цигулар Васко Василев - Виви за международните награди и живота между България и Германия

Реклама

Вивиан Василева е родена в Германия. Тя е най-малката сестра на цигуларя Васко Василев, с когото имат почти 25 години разлика. Ето какво сподели тя в студиото на „Преди обед”:

Всяко лято си идвам в България, имаме къща на Кара дере, където родителите ми ходят от 40 години вече. На плажа там винаги имаше хора с тарамбуки и джембета. Един ден ги попитах дали може да пробвам и така се запалих по ударните инструменти. Иначе започнах с цигулка, то си беше „облигаторно” за нашето семейство. Баща ми често ми се караше, защото не свирех всеки ден. Дълго време го молих да започна уроци по ударни, докато се съгласи.

На Кара дере е много хубаво. Освен това местните хора са над 80 години и не чуват, така че мога да свиря по всяко време (смях).

Петър Василев, бащата на Вивиан, също бе в студиото:
Щуро хлапе беше. Тя се роди много бързо. Като отидохме в болницата, докато сляза да заключа колата, и се беше родила. Затова избрахме името Виви, защото на италиански това означава бързо, живо.