Олимпийски надежди: Среща с три поколения "златни момичета"

Вижте повече във видеото

Реклама

В поредицата "Олимпийски надежди" ще се запознаем с младите спортисти, които ще заминат на игрите в Токио през 2020-а, а ценни съвети ще им дадат легендарни имена в спорта, които вече са извървели пътя до почетната стълбичка.

В първия епизод Венета Георгиева ни среща не с една, а с пет "златни момичета", които трасират пътя към "Олимп". Вижте и ексклузивния разговор с гимнастичка от първия български олимпийски ансамбъл, която повече от 20 години не е заставала пред родна камера.

Ако си допуснал спорта в живота си, то със сигурност най-голямата ти мечта е да стигнеш олимпийския връх, а шансът да я сбъднеш е веднъж на 4 години. В славната си история "златните ни момичета" намериха място на стълбичката три пъти. Ина Делчева е част от отбора олимпийски вицешампион от "Атланта 96", а Михаела Маевска само преди 3 години спечели бронзово отличие в Рио - в момента е помощник треньор на настоящия ансамбъл.

Момичетата от ансамбъла на Весела Димитрова са преживели олимпийската битка в Рио като зрители, а сега са част от голямата игра и за тях всичко тепърва предстои.