Петко Венелинов от "Скъпи наследници": Очаквам след два месеца да стана баща

"Аз съм пълна противоположност на героя си, който е нахакано и разглезено градско момче, изживяващо се като плейбой"

Петко Венелинов от "Скъпи наследници": Очаквам след два месеца да стана баща

Реклама

Младият театрален актьор Петко Венелинов, който направи дебют на малкия екран с ролята на Станислав в хитовия сериал на bTV „Скъпи наследници“, е любител на екстремните спортове, а извън снимачната площадка предпочита спокойствието на язовир „Огоста“ пред софийските улици.

В студиото на „Преди обед“ Петко Венелинов призна, че е пълна противоположност на екранния си образ, в който зрителите го виждат като нахакано и разглезено градско момче, което се изживява като плейбой, но живее от издръжката на майка си Милица (Койна Русева).

„Не съм женкар или мачо, а съм моногамен. Моят герой в сериала е надуто и глезено софийско момченце, на което хич не му е добре на село. А аз много обичам природата. Имам къща близо до Монтана и ходя там при всяка възможност с моята приятелка. Няма друго място, където да мога да си почина, както сред природата“ – разказа актьорът.

Видимо щастлив, Петко съобщи, че след два месеца ще стане баща за първи път, но засега предпочита да запази пола на бебето в тайна.

За историята на запознанството му с неговата приятелка твърди, че е почти нереална и би се превърнала в добър сюжет за филм. Преди да се срещнат, тя го сънува. Впоследствие случайно го вижда в представление и решава да се свърже с него, като му изпрати съобщение в интернет.

„Започнахме да се виждаме и се оказа, че между нас има нещо специално. Тя също е актриса, което й помага по-лесно да приеме моята роля в „Скъпи наследници“, където до 15-ти епизод вече съм се целувал с поне 5-6 момичета“ – коментира с усмивка Петко.

Още нещо, по което Петко се различава от Станислав, е страстта му към екстремните спортове на открито. Петко е запален по маунтин байк, падъл борд, а отскоро и по сноуборд, но признава, че много внимава, за да избегне травми, които биха попречили на актьорската му кариера.

Екстремни ситуации не са липсвали и по време на продължилите година и половина снимки на „Скъпи наследници“. След като му се налага да се снима тънко облечен при температура от минус 21 градуса, се разболява.

„Бях по пуловерче и леко наметнат с палто. Замръзваше ми устата и не можех да говоря. Разболях се три пъти един след друг, наложи се да взимам и антибиотици“, спомня си актьорът, за когото това е първа роля на малкия екран. По време на снимките успява да направи и една театрална премиера, заради която взима три дни почивка от снимките на сериала, но впоследствие ги отработва, като често му се налага да снима по 20 часа на ден.

Сред екстремните моменти по време на снимачния процес Петко си спомня и разразилата се за секунди буря в планината, която наводнява кръчмата, където в този момент се крие екипът. Всички са били до кръста във вода.

Екшън сцените са една от причините Петко да поиска да стане актьор още като дете, когато мечтае да прилича на Жан-Клод ван Дам.

Роден и израснал във Враца, Петко посещава театралната школа в града, а след това завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ, в класа на Маргарита Младенова и Иван Добчев. Днес Петко Венелинов е част от трупата на Младежки театър.

„По време на снимките на „Скъпи наследници“ се запознах с много нови хора и с част от тях сме вече приятели. Най-благодарен съм за срещата си с режисьора Тодор Чапкънов. Допълваме се чудесно в работата и се надявам да продължим да работим заедно“ – коментира още младият актьор.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg