"Сърфираме онлайн": Войната на поколенията

Кои са "Зет" и кои "Милениъл" поколенията и защо не се разбират?

"Сърфираме онлайн": Войната на поколенията

Реклама

Днешната тема на вайръл рубриката ни е едно много любопитно събитие, което се наблюдава в социалните мрежи - войната на поколенията. Вече поколението "Z" решава кое е готино, модерно и интересно и точно такова е да се разграничат от предшествениците си - милениълите.

Милениълите или поколението "Y" са родени между 80-те и 1996 г., играели са си на двора, нямали са телефони и чак в съзнателната си тийнейджърска възраст стават свидетели на раждането на Internet. А децата, родени след 1997 г., са част от генерация "Z". Те се появяват в общество на активно интернет потребление и това до голяма степен формира психиката им. Войната се изразява в това малките категорично да отричат всичко, що е било ценно за големите, а големите да се подсмихват смирено, защото знаят, че това е естественият ход на нещата или ожесточено да се опитват да бъдат в крак с тенденциите.

Какви са тенденциите, на чия територия се води битката и защо това е важно, ще обсъдим днес с една видна представителка на "Z" - Алена Вергова.