Шампиони в инвалидни колички: Историята на двама баскетболисти и приятели

От половин година Георги Иванов и Николай Ваклинов играят баскетбол в гръцкия отбор "Панатинайкос"

Реклама

Техният дух и воля за победа им помага да понесат дори най-силните шамари на съдбата. Те са трикратни шампиони на България по баскетбол на колички, а в началото на годината един от най-големите гръцки отбори "Панатинайкос" ги покани да станат част то него.

Двамата се срещат в залата преди близо 4 години и само за една тренировка време стават добри приятели. Днес националите ни Георги Иванов и Николай Ваклинов са отново в България, защото страната ни е домакин на Европейското първенство по баскетбол в колички.

"При мен беше работен инцидент. Стана нелепа случка и една машина падна върху мен по време на работа. Счупи прешлените и от 2008 година съм в количка. Заради семейството и приятелите ми се оправиха нещата. Заради тях започнах да излизам. Видях, че няма нищо страшно", сподели Николай Ваклинов.

"Никога не съм се чувствал различен. Понякога на хората им е малко странно, докато свикнат с това, че имам някакъв двигателен дефицит. Опитват се да ми помагат. Държа да ме приемат като абсолютно нормален човек", сподели Георги Иванов.