Симеон Идакиев: Присъствах на последните часове на Христо Проданов, който береше душа на Еверест

Журналистът и пътешественик за срещата си с Далай Лама и приключенията си в Индия и Непал

Симеон Идакиев: Присъствах на последните часове на Христо Проданов, който береше душа на Еверест

Реклама

Днес в рубриката "Парчета живот" Радина Червенова ще ни срещне отново с журналиста и пътешественик Симеон Идакиев. В първата част на интервюто той ни разказа как е обиколил цяла Латинска Америка с една "Нива". Днес ще ни потопи в срещата си с Далай Лама и приключенията си в Непал и Индия.

"Присъствах на последните часове на Христо Проданов, който береше душа на Еверест. Слушахме го цяла нощ как той полека, лека гасне. Той замръзваше този човек, беше очевидно и беше изключително мъчително да се слуша това нещо. Това е един от много трудните спомени, които не искам да си спомням", разказа Симеон Идакиев.

През новата 2022 година журналистът си пожела най-вече здраве.

"Това, което на мен ми дава кураж, е, че съм запалил у много хора желанието да тръгнат на път. Филмът, който издадох, се казва "80 години не стигат" и наистина не стигат. Аз имам късмета, донякъде генетично заложено у мен, че се чувствам доста прилично на тези години. Аз наистина се чувствам добре. Продължавам да пътувам, правя филми, живея пълноценно, не се лишавам от нищо, но всичко е в умерени дози", признава журналистът.