Стефан Вълдобрев на 50: Станах актьор заради киното

"В момента, в който се качих на сцената в осми клас, аз знаех, че това искам да правя", споделя актьорът

Реклама

„В момента, в който се качих на сцената, бях в 8 клас ученик и видях, че с една китара и с някакви думи и изпълнения мога да въздействам на хората, да вълнувам, аз знаех, че това искам да правя“, споделя актьорът и музикант Стефан Вълдобрев.

Започва в театрален състав в Стара Загора, а за кандидатстването във ВИТИЗ се подготвя при актьора Веселин Ранков.

Прощъпалникът му в музиката е с Камен Донев и Мая Бежанска. „Ти ме научи, че човек трябва да се грижи за таланта си. И трябва да работи за него. Ти продължаваш да го правиш. Ти си на пътя си. Дерзай.“ – с тези думи актрисата Мая Бежанска се включи в предаването за рождения ден на своя приятел и колега.

Стефан Вълдобрев  разказа, че дълго време не е изпълнявал парчето „Обичам те, мила“ и разкри причината за това: „Те не го възприеха като една актьорска шега, като коментар на обстановката и набъбващата чалга култура, а то си беше коментар и аз се стреснах. Човек трябва да внимава с такива неща.“

В разказ за песента „Ето така“, Вълдобрев сподели, че тя е посветена на майка му. „При родителите ми имаше една такава отдаденост, много мила, много симпатична. И в смеховете, и в кавгите имаше някаква вечност при тях. И ми се стори, че този текст пасва за такава кармична връзка“, призна той.

Откъс от филма „Изпепеляване“ от 2004 г. припомни сцена, в която Стефан Вълдобрев си партнира с Параскева Джукелова. За тази своя роля той печели награда „Златна роза“. „Станах актьор заради киното. То беше причината да стана актьор. И дълго чаках този момент. Това беше първото значимо нещо, което режисьорът Станимир Трифонов - ми даде този шанс и аз се чувствах страшно силен в това. Усещах камерата като любовница. Този филм специално, някак си ме заяви като актьор.“ – каза Вълдобрев.

В предаването се включи актьорът Христо Мутафчиев, чийто живот Вълдобрев спасява. „Ти си моят брат и за теб бих убил човек. Обичам те, Стефане! На добър час!“ – призна емоционално Мутафчиев. За катастрофата от 1998 г., в която пък неговият живот е бил спасен, Стефан Вълдобрев предпочете да не говори сега, а да остави това да направи написаното в книгата му „Книга за песните“, която вече е в разпространение.