Теодора Духовникова и Иван Бърнев в "Поетите": Излизаш чист като сълзица

"Стиховете се срещат с емоционалността на всеки един от нас"

Теодора Духовникова и Иван Бърнев в "Поетите": Излизаш чист като сълзица

Реклама

"Посрещнах новата година с най-хубавия си купон в живота. Беше едно голямо пътуване. Рио де Жанейро беше голямата ми мечта. Толкова бях щастлива, беше страшен купон на Копакабана", сподели Теодора Духовникова.

"За мен беше културен шок - нищо не ми напомняше на това, в което аз съм свикнала да живея. В началото е много стряскащо. Много ми беше притеснително - за мен, за децата, но след това плакахме, като си тръгвахме. Въпреки че живеят в изключителна бедност, хората са много позитивни, много усмихнати", разказа актрисата.

За влиянието на коронавируса Теодора Духовникова сподели: "Приех го много тежко в началото. Имам паник атаки - от известно време се боря с тях, и в началото те много се засилиха. Първите две седмици беше абсолютно критично положението."

"Искам да си бъде, както си е било – с пълните зали с хора без маски. Разбирам всичките компромиси, които се правят в момента, но не приемам това: "На нас много ни се играе"... Но все отнякъде трябва да се започне", допълни тя.

Теодора Духовникова се включва в "Поетите".

"Нямах колебание дали да се включа, но имах чувството, че малко бавно казвам стихотворението. Искахме да е лично. Как стиховете се срещат с емоционалността на всеки един от нас", сподели актрисата.

"Това, което изпълняваме всеки път е различно. Ние го съобразяваме с това какво чувстваме в момента, как публиката подава. Никога не съм си давал сметка, че толкова млади хора имат глад за българска поезия", каза Иван Бърнев.

Вижте във видеото целия разговор.