Ваня Рахнева - един адвокат в кухнята

Вижте какво мисли тя за предизвикателството MasterChef

Ваня Рахнева - един адвокат в кухнята

Реклама

Играта на кулинарната арена в MasterChef загрубя. Стана ясно, че няма място за грешки и дори най-малкото отклонение от перфектното изпълнение може да коства престилката на всеки един участник. Този горчив урок научи Ваня Рахнева.

В студиото на „Преди обед“ тя сподели, че е щастлива, че е попаднала на това място с тези хора, запознала се е с екипа на MasterChef. Призна, че в работата си е подтискала емоциите си, но по принцип е емоционална и на гладиаторската арена не си е спестила нищо. Ваня отчете, че не е успяла да покаже много от своите възможности, има да учи много в областта на кулинарията, а една от основните й грешки е била в размера на порциите. Адвокатката сподели с Деси и Сашо, че в домашната си кухня напълно се отпуска и редовно пее и говори на храната. Убедeна е, че ястието „иска емоцията и любовта ти“, а един чревоугодник няма как да не може да готви.  

Пред зрителите на bTV, Ваня разказа за първите си професионални стъпки като униформен полицай, разпределена във взвод. Тя подчерта, че дамите в редиците на оперативните са били буквално единици. Въпреки гордостта си от униформата и пагона, тя е усещала странни погледи върху себе си, заради пола. За работата си като разследващ полицай по доста тежки случаи, Ваня сподели, че не можеш тотално да се абстрахираш от гледките, миризмите, историите. Затова обожава приятните аромати в кухнята. Стандартите в работата изискват да запазиш поне видим неутралитет при контакта със засегнатите страни, въпреки че преживяваш всяка емоция. Решението да смени професионалната си насока е базирано на желанието й да има свободата и времето за своите хобита - музиката и готвенето.  За финал на разговора, тя нагости Деси и Сашо с мини торта „Павлова“, но с авторския линомов крем „Рахнева“.