Заплахите за здравето ни на път. Как да се предпазим с помощта на природни средства?

Съветите на хомеопата и Шуслеров терапевт д-р Василка Юрукова

Заплахите за здравето ни на път. Как да се предпазим с помощта на природни средства?

Реклама

Лятото е сезонът, в който почти всички поемаме на път и много от нас допускат грешката да подготвят колата, да стегнат багажа, но в бързината да не помислят за здравните рискове, като вируси, прилошаване, ухапване от насекоми и други.

Как с помощта на природни средства да вземем мерки?

"При гадене по време на път може да се даде малко вода с лимон, да се отвори прозорецът на колата или да се включи по-силно климатикът. Има и друг вариант, като например да се добавят Шуслерови соли, които мога да ни помогнат при различни здравословни проблеми по време на отпуската. Шуслерови соли №3 и №9 могат да се разтворят във вода и да се дават на човека, който има такива оплаквания. Това намалява чувството на гадене и успокоява пациента", поясни хомеопатът и Шуслеров терапевт д-р Василка Юрукова.

"Могат да се използват едни и същи соли и при диария, и при повръщане, и при вируси. Много често тези оплаквания се покриват от Шуслерова сол №3, която е основата за всички остри възпаления. Тя има имуностимулиращо и противовъзпалително действие. При всички остри случаи можем да опираме до нея. Тя покрива и температура до 38,5 градуса. С нея се постигат доста бързи резултати", каза още тя.