Зорница Шепкова за "Дяволския басейн": Друго такова място за потапяне в света няма

Много красиво е сутрин, когато се получават дъги над водата, допълни пътешественичката

Реклама

Този петък в минутите за пътешествие разбираме какъв е животът в племето Химба и какво е усещането да си в т. нар. "Дяволски басейн" на водопада Виктория. Там ни пренася пътешественичката Зорница Шепкова.

"Друго такова място за потапяне в света няма", каза тя и допълни: "Предпазните мерки ги взимат местните, които бдят като майки орлици върху всички туристи. Пускат по няколко човека вътре в басейна, най-големите смелчаци дори скачат - дълбоко е повече от 3-4 метра и може да се скочи."

"Много красиво е сутрин, когато се получават дъги над водата - двойни или единични", отбеляза пътешественичката.

"В Замбия имахме един вечерен круиз по река Замбези - една от най-дългите реки в Африка, също е много пълноводна и голяма. Пълна е с див живот - хипопотами, крокодили, птици, жирафи се разхождат по поречието. Още по-красиво е, когато човек направи круиза по залез слънце. Залезите в Африка са нещо невероятно. След Патагония за мен това са най-красивите залези в света", сподели Зорница Шепкова.

"Биг Деди" се нарича една от дюните в пустинята Намиб. Това е най-старата пустиня - на повече от 55 млн. години е. Там се намират едни от най-високите дюни. "Биг Деди" е атракция с това, че е много красиво и впечатляващо място. Там пък се ходи по изгрев слънце", поясни тя.

Вижте във видеото още интересни истории от пътешественичката Зорница Шепкова.