Ексклузивно разследване за телефонни измами в ефира на „Тази неделя“

Тина Ивайлова се присъединява към екипа на bTV

Реклама

На 20 ноември към екипа на предаването „Тази неделя“ ще се присъедини Тина Ивайлова, която ще представи първото си разследване за bTV. Тя ще въведе зрителите в света на телефонните измамници, които имат бизнес за милиони и живеят на ръба, защото печалбата оправдава страха от арест и затвор. В първата част на разследването тази неделя зрителите на bTV ще видят няколко групи телефонни измамници, както и как се осуетяват измамите.

Разследващият журналист Тина Ивайлова се присъединява към екипа със своята запазена марка. В рамките на неделното издание на предаването „Тази събота и неделя“ зрителите ще могат да гледат рубриката „Glas  с Тина Ивайлова“, където ще има разследвания за различни схеми и манипулации, както и проверки по зрителски сигнали и интересни истории от криминалния свят.

Тина Ивайлова има 18-годишен  опит като журналист. Първите си стъпки прави в радио Пазарджик, където освен репортер е водеща и на новинарски емисии. През 2009 г. навлиза в криминалната журналистика, като се присъединява към Дарик радио - Пловдив, където води и собствено предаване ,,От местопрестъплението - Пловдив''. За работата си по отразяване на тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия'', събитията в Катуница, делата по случая ,,Белнейски'' и откриването на спасителя от магистралата Стефан Стойчев е отличена с приз ,,Гласът на Дарик радио'' за 2011 г. Първата ѝ среща с телевизионните камери е през 2013 г., когато чрез рубриката „Пропуснати новини'' представя различни човешки истории, криминални случаи и забравени герои. Тина Ивайлова е носител и на голямата награда за разследваща журналистика на фондация ,,Радостина Константинова '' за разследването си за ,,Ало - мафията'', както и на голямата награда категория телевизия "Валя Крушкина - журналистика за хората". В категорията „Най-добър разследващ материал“ през 2021 г. печели наградата на Български пациентски форум за поредицата от разследвания „Как хапче без рецепта те праща в ареста“. През 2022 г. е носител на награда от конкурса „Див Кестен“, организиран от Зелени Балкани за разследванията, свързани със злоупотреби на директор на Държавно ловно стопанство „Тракия“.