Митьо Маринов: В събота и неделя хората очакват да видят нещо свежо, което да повиши тонуса им

Реклама

Водещият на „Тази събота и неделя“ по bTV Митьо Маринов разказа в сутрешното шоу „Стартер“ по „BG Radio“ как изглежда подготовката за сутрешния уикенд блок и коя част от работата му носи най-голям заряд:

Какво е да будиш хората в събота и неделя?

Действително е трудно. Ставаме доста рано събота и неделя – като се има предвид, че започваме в 7:30 ч., в 5:00 ч. трябва да си на крак. А обикновено се и ляга много късно. Наистина не е лесно, опитваме се. Надявам се да сме информативни за хората, опитваме се да поддържаме и ведрина, защото все пак е събота и неделя. Хората очакват да видят нещо свежо, което да повиши тонуса им, докато си пият кафето и закусват.

Коя е твоята най-голяма тръпка в работата?

Харесвам работата във всичките ѝ аспекти. Това, което ми се налага да правя като водещ, има своето си очарование. Да се срещаш с толкова много хора, да засягаш много различни истории. Това да си на терен и да предаваш от мястото на събитието обаче е страшна тръпка. Наистина е несравнимо - изключителен адреналин. Признавам, че ми липсва, от както вече не съм част от bTV Новините, но се опитвам малко или много също да върша и тази новинарска работа.

Последно разказах една история за т. нар. „невидими“ хора. Оказва се, че в България има поне 114 души, които са такива. Това са хората без документи, интегрирани в нашето общество. На практика някои от тях са израснали тук и от 20 години не говорят друг език, освен български. Не са напускали пределите на България, учили са в българско училище и т.н., но нямат лична карта, не могат да започнат работа легално, не могат да завършат средното си образование, не могат да изкарат шофьорска книжка, не могат дори да си купят карта за телефона. Тези хора за правната ни система наистина не съществуват.

Кое е събитието, което с радост би представил в предаването „Тази събота и неделя“ по bTV?

Сигурно ще прозвучи банално, но… краят на няколко войни, които започнаха в последните 2 години.

Цялото интервю с Митьо Маринов чуйте тук, а кои са любимите му български песни, ще разберете от класацията му топ 10.