Където вещите не са вещи, а предмети с душа и история

Рециклаж значи да използваш отново нещото, обяснява Магдалена Митева

Реклама

Къде живеят днес съвременните ангели? Има една къща в центъра на София, в която вещите не са вещи, а предмети с душа и история. Там живеят малкият Ру и Магдалена Митева или просто Маги.

В къщата й има всичко за всеки – от ботуши до с ток и плетени чорапи, дрехи, детски книжки, лампи, ангели, и разбира се, обици от всевъзможни материали.

По стълбите на дома й има инсталация от 1 000 метра кабел и една единствена светеща крушка. На горния етаж пък се намира ателието й. Там много зайци и идеи изскачат от шапката на Маги, а цяла армия от войници пазят по прозорците.

"Аз нямам идея какво нямам в това ателие. Един милион долара! Ама то пък за какво са ми долари? Всичко си имам!”, възкликва тя.

На тавана на Маги човек може да седне върху куфарите фотьойли, да си поговори с пазителката - Лиса или просто да помълчи, загледан в някоя от многото светлини…

Разходката приключва в двора, до Ангела на боклука, в една кофа, която Маги не е откраднала, а е купила и има фактура за това.  

"Рециклаж значи да използваш отново нещото. Дай си тоя шанс! На всеки предмет, преди да го изхвърлиш, си дай едни пет минути мълчание, така да си го пипаш и ако нещо ти се роди - това ще те направи щастлив. В старите неща има адски много любов, особено в изхвърлените. Това напомня и тленното, преходното, което ние като Хомо сапиенс бихме искали да е непреходно. и да остане. Това винаги ти е миналото, детството, спомена. Еинаги носи история, винаги носи история”, смята Маги.