Капка Сидерова: Събитията пред джамията са победа на демокрацията

Според съпругата на Волен Сидеров бой пред "Баня Башъ" не е имало

Реклама

„Тъй нареченият бой пред джамията е победа на демокрацията в България. Това е начин да извоюваш правото си да не бъдеш облъчван от воя на имама”, заяви в „Тази неделя” съпругата на Волен Сидеров – Капка.

По думите й границата не е мината, тъй като не е имало бой, а дърпане. Тя отбеляза, че подобни неща се случват навсякъде по света като форма на протест и даде за пример посещение на Джордж Буш в Брюксел, когато събралата се тълпа го е замеряла с яйца.

Капка Сидерова се съгласи, че трябва да има толерантност, но случилото не е в рамките на толерантността, а на защитата на демокрацията: „Виждала съм по света как хората как защитават правата си. Това става по улиците. Случва се с бой, с много бой”.

Според нея именно след събитията пред „Баня Башъ” се е стигнало до удовлетворяване на част от исканията – говорителите на джамията са намалени до минимум и е забранено да се изнасят килимчета отвън.

Напускането на „Атака” от страна на трима нейни членове съпругата на Волен Сидеров коментира така: „За пореден път видях лицето на предателството – грозното и озъбено лице на хора, които правят нещо за пари, а не заради кауза”. Според нея депутатите не са си тръгнали от възмущение, тъй като са присъствали преди това на демонстрацията в Батак.

Тя отрече членове на „Атака” да са били принуждавани да теглят големи кредити. По думите й това е опит да бъде разбита партията. „Истината е, че тях ги дърпат, за да могат да отцепят от субсидията на „Атака”. На три месеца има транш за всяка партия. За всеки един в парламента се полага около 50 000 на транш. Ако ти се разбереш с някоя партия, те да ти делят тази сума, то тя се превежда на съответната партия”, твърди Сидерова.

За семейния живот с Волен Сидеров тя казва, че не се карат. Определя го като много емоционален човек, което идва от таланта му да пише и да говори. Така и го харесала.

Вижте какво още разказа Капка Сидерова за своя съпруг и за сина си Митко пред Лора Крумова във видеото.