Реклама

Журналистът Кристина Газиева се присъединява към екипа на „Тази събота и неделя“ от тази седмица, 14 януари 2023 г. Тя ще се включи в съботното издание с популярната си рубрика, в която ще продължи да представя вдъхновяващи истории и примери за силата на човешкия дух. Заедно с Жени Марчева и Диана Любенова в събота ще представят актуалните събития от седмицата в обновеното студио на предаването и ще предложат повече гости и социални теми.

Поредицата "Спасените" продължава с пълна сила и през новата година, вече в "Тази събота". „Първата история за 2023-а ще ни потопи в детския свят. Там, където доброто е чисто и е от сърце. Там, където всички емоции са искрени и неподправени - дори и тъгата. 13 деца от столично училище рисуваха в продължение на няколко седмици, за да подадат ръка на други 13 деца, загубили детството си след потопа в карловските села през септември миналата година. Това е една история, която ще върне надеждата в поколенията, които идват след нас“, разкрива Кристина.

Кристина Газиева ще срещне зрителите и с графиня Ан дьо Колбер Христофоров, световноизвестен френски художник, и съпруга ѝ проф. Боян Христофоров - един от най-добрите лекари в Париж. Тяхната история е като сюжет от филм.  Но още по-нереално звучи това, което те правят за другите - вече близо 40 години те приютяват в дома си млади таланти и ги подкрепят по време на цялото им следване. Тяхната история Кристина разказа в bTV Репортерите.

„Тази събота и неделя“ се утвърди в сутрешния уикенд ефир с политематичното си съдържание, но най-голям е интересът към социалните теми и общочовешки истории. Уикенд блокът представя обобщение на всичко важно от седмицата, но и поставя фокус върху важни и любопитни теми, които вълнуват всеки. Водещите са знакови лица на bTV с доказан авторитет и постижения, като всяка от тях допринася със своя професионализъм към разнообразието в предаването“, коментира Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Media Group.

В съботното издание авторитетният политически журналист Жени Марчева ще продължи да представя своя авторски прочит на горещите теми и събития от седмицата чрез разговори с водещи политически фигури и ексклузивни гости. На 14 януари тя ще срещне зрителите на bTV с украинския посланик Виталий Москаленко, който в края на своя мандат ще сподели с какви спомени си тръгва от България. Водеща на лайфстайл и културни сегменти в съботния ден е Диана Любенова, която ще продължи да радва зрителите с ексклузивни интервюта с холивудски знаменитости, срещи с любими артисти и вдъхновяващи истории. Тази седмица тя ще разговаря с актьорите Валери Йорданов и Яна Маринова за новите им проекти. В съботната сутрин има време и за кино с Влади Апостолов и за интересни материали от репортерите Цвети Петрунова и Станчо Станчев.

В неделното издание на „Тази събота и неделя“ водещите Мария Цънцарова и Петя Дикова  добавят към утвърдените вече рубрики и вдъхновяващи интервюта, повече семейни и полезни съвети, нови теми и поредици, както и актуална информация за всичко важно в неделната утрин.  Мария Цънцарова тази неделя ще проведе първо интервю с депутата Албена Симеонова след обвиненията за връзки с издирвания от Интерпол британец.

Петя Дикова ще продължи да разказва емоционалните истории на попадналите в капана на зависимостите хора, а тази седмица ще се срещне с певицата Елвира Георгиева и съпруга ѝ – пластичният хирург Николай Георгиев. В предаването ще видим и интервю с оператора Христо Тотев, работил с режисьора Въло Радев по емблематични филми като „Осъдени души“.

Тази седмица поредицата на разследващия журналист Тина Ивайлова “GLAS” ще представи разследване за милиони, присвоени от строителство на пътища.

Част от неделното издание на предаването е и рубриката на Радиана Божикова – „Наоколо“, в която тя разказва любопитни истории от всички кътчета на България и показва впечатляващи хора, както и продължаваме да надникваме „В кухнята на Симона“, където певицата Симона Загорова представя вкусни ястия заедно с известни личности.

Очаквайте „Тази събота и неделя“ с обновено студио и нови рубрики, всеки уикенд от 7:30 до 11:30 часа по bTV.