Кристина Газиева: Силата на любовта свети най-ярко в трудните моменти

Репортерът и водещ на bTV в „15 мисли“ на списание DIVA

Реклама

Тя е от хората, които влагат цялото си сърце в работата. Това личи във всяка история, която разказва от екрана и с която успява да развълнува хиляди зрители. Кристина Газиева е дългогодишен журналист в bTV, а отскоро и водещ в сутрешния уикенд блок "Тази събота и неделя", където представя и авторската си поредица "Спасените". В новия брой на сп. DIVA може да намерите „15 мисли“ с Криси Газиева за глътка оптимизъм и вдъхновение.

Кристина смята, че няма жертви, когато обичаш това, което правиш, и когато не определяш работата си като "кариера", а по-скоро като кауза. Щастлива е, когато със своята работа променя нечия съдба, дори това да струва безсънни нощи. Зад кадър остават неимоверните усилия, които влага целият екип, за да се получи нещо хубаво в ефир. За нея е важно да бъде по-добра от вчера, да бъде полезна на хората около себе си, да надгражда от грешките си и да се стреми да променя света към по-добро.

„Спасените“ е нейната рубрика, за която признава, че това са любими герои, за които винаги ще намира време да разказва - спасителите, които дават всичко от себе си, за да помогнат на по-слабия и спасените, които никога не губят вяра. „Те са моята глътка въздух, те са хората, от които всеки ден се уча - на сила, на вяра, на обич към ближния и на смирение“, признава тя.

Сега журналистката си признава, че си дава сметка, че не е трябвало да бърза да порасне. „Като дете мечтаех да получа като подарък буквар още преди първи клас, за да се науча да чета по-рано. После тайничко пробвах обувките на висок ток на мама и си мечтаех по-бързо да стана голяма, за да ги нося“, признава тя през смях.
Изглежда ѝ страшно как животът пред екрана започва да измества естественото общуване между хората, всички са пред екраните на мобилните си телефони - по улиците, в трамвая, в ресторанта.

За Кристина най-вдъхновяващата жена е майка ѝ. „Тя е човекът, от когото се уча всеки ден и е най-важният ми коректив и най-здравата ми опора“, казва тя. Любовта е другото нещо, което винаги ѝ е давало криле да надскача себе си. Смята, че любовта е споделеност на най-хубавите мигове, но виждаш истинската ѝ сила най-ярко в трудните моменти.

Пред списанието ко-водещата на „Тази събота“ разказва и за един невероятен преход с любими хора в Швейцарските Алпи с гледка към връх Айгер през лятото на 2022 г. За нея това са едни незабравими повече от 120 минути, които ще помни поне 120 години.

Дали прави нещата спонтанно, успява ли да се отдаде на бавното живеене, какви са сутрините ѝ и кои са малките радости в живота – четете в цялото интервю в новия брой на сп. DIVA.