Реклама

На Велика събота "Тази събота" ще се излъчва  директно от Пловдив. Импровизираното студио ще е на площад "Стефан Стамболов".

В предаването очаквайте: Събуждане от дома на Мария Капон. Разговор за Великден и традициите на този празник с Ехиязар Узунян – почетен консул на Армения в Пловдив, Ема Мезан – председател на израелтянския съвет в Пловдив, Адриана Любенова – теолог и отец  Димитър, католически свещеник в гр. Раковски.

И още: Портретно интервю на Христо Бонев-Зума. Вежди Рашидов и Божана Апостолова за вярата и традициите, които ни обединяват. Николина Чакърдъкова ще изпее празнична песен на площада.  Представителният духов оркестър на ВВС  ще закрие предаването.

По време на предаването на площада ще се показват различни традиции за Великден – боядисване на яйца, правене на козунаци и демонстрации на различни типични за района занаяти.

На Великден, неделя, 20 април предаването ще се излъчва директно от Бачковския манастир. Игуменът  Симон ще разведе Антон Хекимян из манастира и ще разкаже за историята му.

Гости ще бъдат Божидар Димитров, Гергана Паси, както и певицата Цветелина Янева заедно със семейството й.