Мария Цънцарова: Хората усещат, че „Фейсбук“ политиката създава фалш

Важните теми нямат почивен ден, категорична е водещата на „Защо, г-н министър?“

Реклама

Политическият елит на България трябва да си даде сметка, че съществуването в комфорта на контролираните послания онлайн, изгражда един фалшив образ и хората усещат това. Това каза в интервю за btvnovinite.bg Мария Цънцарова - водещата на новото публицистично предаване на bTV „Защо, г-н министър?“.

„Нашият екип ще положи всички усилия в последния ден на седмицата да даваме отговорите на най-ключовите въпроси, да покажем развръзката на най-съществените сюжети, които се отнасят до живота на всеки един от нас“, подчерта тя.

Според нея „политическите процеси нямат почивен ден и важните неща, които ни се случват, не си поемат въздух през уикенда“.

По-долу следва цялото интервю:

- Защо, г-жо Цънцарова? На какви въпроси ще отговори новото публицистично предаване на bTV?

Защото вярвам, че важните въпроси трябва да бъдат задавани. Ние, журналистите, дължим на нашите зрители отговорите на тези въпроси, като ги задаваме на хората, които взимат решения и носят отговорност за България. В кризи, в извънредни ситуации, в трудни времена от нас журналистите се изисква още повече  - да държим изпълнителната власт под контрола на критичните ни въпроси и да представляваме обществото в разговорите с управляващите.

Нашият екип ще положи всички усилия в последния ден на седмицата да даваме отговорите на най-ключовите въпроси, да покажем развръзката на най-съществените сюжети, които се отнасят до живота на всеки един от нас. В последните години ни се случват толкова много безпрецедентни събития наведнъж, че на журналистите ни остава време да изясним къде, какво и как се е случило. И докато стигнем до най-важния въпрос „Защо това се случва“, вече е дошла следващата криза. Затова мисля, че е важно всяка неделя да задаваме и въпроса „Защо?“.

Цялото интервю вижте ТУК>>>

Последни

Реклама