.

Сър Крейг Оливър: Брекзит е проблем с мащабите на планета

Ще ви срещнем с един от ключовите играчи в драмата около референдума за излизане на Великобритания от Европейския съюз

Ще ви срещнем с един от ключовите играчи в драмата около референдума за излизане на Великобритания от Европейския съюз. Сър Крейг Оливър, с когото се видяхме в емирство Шаржа през седмицата, с искрен разказ за британския трилър, който започна с референдума на Дейвид Камерън.

Ако има нов референдум, възможно ли е да се окаже, че разделението се увеличило през последните години? Представяте ли си референдум с резултат 52% за оставане, тогава какво ще се случи с Великобритания?

Ако има още един референдум в Обединеното кралство, ще предизвика още по-голямо разцепление. Предният беше много горчив и кървав и ако има още един, ще бъде още по-тежко. Проблемът според мен е, че ако спечели кампанията за оставане, няма да кажат хората "Решено е", а че е спечелена една битка, нека свикаме и още един референдум. Озоваваме се в ситуация, в която спорът продължава безкрай. Въпреки че много бих искал Великобритания да остане член на ЕС, вярвам, че държавата не бива да продължава с тази горчивина и тези спорове. Обяснявам го така: Брекзит е проблем с мащабите на планета. Толкова е голям за нас, че скрива цяла Вселена от проблеми и въпроси за разрешаване.