Хомеопатията в помощ на възстановителните процеси в организма

Съвети от д-р Василка Юрукова

Д-р Василка Юрукова съветва:

Хомеопатията може да помогне при всякакви травми – след катастрофи, счупвания на крайници, след всякакви операции.

Арниката например помага много за намаляване на кръвонасяданията. Със седем дни по-бързо се възстановяват пациентите.

Стафизагрията помага за зарастване на рани.

За първи път ползвах арника и стафизагрия преди около 20 години, тогава хомеопатията не беше популярна в България. В болницата всички видяха, че моите пациенти се възстановяват по-рано от останалите.

В Германия използват арника преди операции, за да се намали кръвозагубата. Много пластични хирурзи в САЩ я ползват за възстановяване на пациентите.

Моят собствен дядо на 80 години получи втори инсулт. С парализа на левите крайници и загуба на говора лекарите смятаха, че дните му са преброени. Посъветваха ни да го вземем вкъщи, за да умре в домашна обстановка. Започнах терапия на отчаянието с арника, а резултатите ме изумиха. На третия ден той проговори, на седмия се раздвижи, а на 21-ия можеше да ходи спокойно. Почина 10 години по-късно от старост. В случаи като неговия препоръчвам арника D1000, защото високите разреждания имат много бърз ефект. Колкото по-рано се вземе, толкова по-добре.

При вадене на зъб и особено на мъдрец се получава рана, заради която хората не могат да се хранят известно време. Ако използваме хиперикум D1000 (прави се от жълт кантарион), обезболяващите се спират по-бързо.

След раждане със секцио комбинацията от арника и стафизагрия помагат за бързото възстановяване. Избягва се тромбозирането.

Всичко това не е противопоставяне, а допълнение към традиционната медицина.

***

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg