Маги и Цветин Шущаркови за Свещения град Лалибела и прекосяването на Сахара

По време на африканското ни пътешествие всеки ден имахме невероятни случки, споделиха те

Те са били на много места и са правили изключително много неща. Последното им пътешествие започна миналия ноември и приключи принудително през март заради пандемията. Преди това обаче двамата успяват да обиколят Израел, Палестина, Йордания, Египет, Судан и Етиопия, да попътуват из Сахара и да усетят какво е срещу теб да са насочени дулата на калашници. Междувременно след завръщането си Маги и Цветин Шущаркови успяха да издадат и своята първа книга, посветена на обиколките им по света.

"По време на африканското ни пътешествие всеки ден имахме невероятни случки. Започнахме от Израел, от Светите земи, където спахме в Гетсиманската градина, ходихме по стъпките на Господ Иисус Христос, след това в Йордания живяхме заедно с бедуините в пустинята. За малко да пресечем нелегално и границата със Саудитска Арабия. Дори помислиха, че може да сме част от наркотрафикантски екип, за щастие ни се размина."

Вижте във видеото целия разказ на Маги и Цветин Шущаркови за Свещения град Лалибела, водопадите на Сини Нил, денонощията в пустинята Сахара и събужданията с калашник.