.

Млада учителка привлича вниманието на децата с нестандартни методи

Контролни под формата на комикси ентусиазират учениците

Нестандартните методи за обучение на Теодора Малинова не успяват да се впишат в образователната система и тя остава разочарована. Това, което би трябвало да е най-голямата похвала за един учител, се оказва ограничение за Теодора и нестандартния й метод на работа.

„След вашия репортаж в „Най-готиният учител“ последва проверка. Бях разочарована и смятах да се откажа от учителската професия. Опитах се да променя архаичното преподаване, но видях, че няма никакъв резултат. Имах забележка, че учениците ми знаят твърде много за годините си. Казаха ми да не правя сама тестове“ – споделя Теодора.

Тя започва да търси друго място за реализиране на идеите си и го намира в частно училище в покрайнините на София. Последните й нововъведения са контролни под формата на комикси.

„Не е достатъчно един учител да е млад, за да привлече вниманието на децата. Ако няма нещо ново и креативно, децата просто блокират“ – признава Теодора Малинова.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg

Коментирай
публикувай
  • Ozzyka

    Изводът е, че младите специалисти в образователната система, с иновативна методическа компетенция, за да са качествено оценени и пълноценни, трябва да работят или за себе си, или за частни училища, фондации и тн., или извън страната. Какво "по-хубаво" от това системата да е пълна основно с учители в пред и много след пенсионна възраст, вайкащи се колко арогантни и неангажирани са учениците!

  • Anaki

    "Имах забележка, че учениците ми знаят твърде много за годините си. " Нормално. Предназначението на държавното образование не е учениците да знаят, а да станат част от матрицата... https://chitanka.info/text/34076-zatypjavane