.

"Не/зависимите": Битката на един бисексуален мъж с алкохола

Николай Петров е третият герой, който започва своето лечение след дългогодишна злоупотреба с алкохол

Срещнахме се с Николай Петров в Асеновград. В родния му дом започнахме всичко отначало.

Николай: Може би първата ми мечта беше, когато учех в училище... Моят любим герой беше Юрий Гагарин, където на 12-ти април е летял в Космоса. И, честно казано, от тогава до ден днешен искам и аз да отида в Космоса.

Чувствах се чудесно като дете. Играхме на игри от типа на „ръбчета”, „кър”, не знам дали ги знаете, на фунийки сме играли.

Следващата ми мечта беше да стана пианист. По едни или други причини това не се случи. И вече третата ми мечта, която е най-основна в живота ми, беше да стана актьор. Не успях в театъра, но станах актьор в живота.

От дете знаех, че съм по-различен от другите. Ориентиран съм към жени, но имам влечение и към мъже. Само красиви мъже.

Майката: Трябваше ми време малко да посвикна с това нещо, но до ден днешен си го приемам такъв, какъвто си е, защото аз като майка страшно много си го обичам. Неговият баща също си го обича страшно много и го приемаме такъв, какъвто си е нашият син. Каквито влечения има, въпросът е да е здрав и жив и да престане с приемането на алкохол.

Николай: В детството си съм мечтал, че когато стана на 22, ще си намеря една зеленоока красавица, да се оженим и да си живеем заедно.

В крайна сметка, наистина имах връзка със зеленооко момиче, необикновена красавица. Тогава бях най-щастлив.

След като се разделихме с нея, започнах да пия по-сериозно. Виждах как всички си хващат гаджета, а пък аз все самотник.

В публичното пространство нямах абсолютно никаква възможност да излезна с гадже, което да е мъж. С което примерно да се гушнем, да се цункаме някъде в бара и т.н. Нали, което всички други хора го правеха.

И вече се достигна до тая фаза, където аз имах около две години и половина изключително тежък, депресионен период. Бях грозна гледка, вилнеех като луд. Пиянски истории, какво да ви казвам, просто кошмар!

Нетрайните връзки на Николай с хора, които обича, създават трайна връзка с алкохола. Следват тежки депресии и желание за промяна. Той опитва да избяга от себе си и заминава за Англия.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg