.

Не/зависимите: равносметката на Николай Антонов-Таланта

Нов поглед към миналото

В поредицата "Не/зависимите" с автор Ралица Стефанова: равносметката на най-бързия бял мъж на планетата, Николай Антонов-Таланта, който вече пет месеца се бори със своите зависимости.

Николай:
Тук съм вече пети месец. Остават ми още 50 дена. Живот и здраве, нещата при мен вървят. Аз няма какво да казвам как вървят нещата при мене, има си терапевти, които трябва да ги кажат тези неща, така че...

Иван Найденов, терапевт:
Той днес е по-зрял... Ще разкажа един пример от миналата седмица. Както много други хора в неговото положение, често той е арогантен, първосигнален, първичен, не се съобразява. Случи се така, че беше останал без цигари за деня. Това го направи гневен и арогантен. Той ми се сопна. Беше ми сърдит, държа се арогантно и работихме с това. Той често се цупи. Става като едно сърдито хлапе, на което му е взета близалката или играчката.

Половин час по-късно дойде при мен, погледна ме в очите, стисна ми ръката и каза по мъжки: “Иване, извинявай! Знам, че не бях прав. Наистина съжалявам за постъпката си”. Това ме кара да вярвам, че той се променя.